17 юли – вибрации, именици и още нещо ;)

Има фина линия между това да бъдеш шеф и това да бъдеш лидер, която може да се пресече на 17-то число на месеца!

17 е сложното въплъщение на числото 8. Носи решителност и фокус и може да страда от малко несправедливост. Не омаловажавайте онези, които не споделят вашето мнение. Често това е работа в екип, която води до успех и не искате да отчуждавате никого по пътя нагоре!

17 е с високи стандарти, но е практичен и подреден. Работата в екип е важна част от успеха на 17-ти, но това също е нещото, което се пренебрегва в усърдието, за да се постигнат нещата.

Днес християнската църква почита св. Марина.

Имен ден празнуват: Марина, Марин, Маринчо, Маринка, Маринела, Марин, Марчо.

На 17 юли се пали новият жив огън. Той се прескача за здраве и от хора и от животни. От него всеки взима, за да запали домашното огнище. Казват, че през тези дни и от най-засъхналите корита бликва вода и който се окъпе в тази топла вода, няма да боледува през цялата година. Започват седенките, изпълнени с магии за любов.

Огънят е култов символ в представите на българина, той има магическа и пропъждаща сила.

Днес е и световен ден на емоджитата.

Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк ще бъде осветен в жълто по повод Световния ден на емоджитата, съобщава ВВС. Това е само едно от многобройните събития, планирани за празника на цветните символи, използвани в кратките съобщения, който се отбелязва на 17 юли. Кралската опера в Лондон ще представи 20 добре известни опери и балети под формата на емоджи в интернет.

В момента има 2666 емоджи в официалния Уникод стандарт, който определя рамките на емоджитата и решава какво трябва да бъде изобразявано. Но компании, като Apple и Google, са свободни да създават собствени дизайни.