1 чаша от този елексир ще ви накара да заспите за по-малко от 1 минута!

Безсънието е често срещан проблем за здравето и милиони хора се сблъскват с трудности, когато се опитват да заспят.

Поради безсъние, се изчислява, че до 63 милиарда щатски долара се губят по отношение на резултатите от работата годишно.

Повечето пациенти, страдащи от безсъние, използват лекарства, отпускани по лекарско предписание, за да си помогнат сами, но тези лекарства причиняват множество странични ефекти, като киселини, проблеми с вниманието, запек и замайване, и са потенциално пристрастяващи.

От друга страна, съществуват изключително ефективни, естествени алтернативи на тези фармацевтични продукти, които могат да ви помогнат да се борите с безсънието и да получите дълъг, комфортен и здравословен сън.

Всичко, от което се нуждаете, е няколко естествени съставки и можете да забравите за борбата с безсънието, през която преминавате през нощта.

Съставки:

  • 170 мл. прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 капка чист екстракт от ванилия

Инструкции:

В тенджера, загрейте млякото, без да завира. След това добавете ванилията и меда, разбърквайте и изпийте бавно, преди да си легнете. И това е всичко, хора!

Ефективността му се дължи на чудодейните ефекти на неговите съставки. Те насърчават здравословните съновидения и помагат на тялото да се отпусне и да влезе в режим на сън.

Мляко

Храни с високо съдържание на протеини, като мляко, съдържат триптофан, аминокиселина, която помага за съня. А именно стимулира производството на серотонин и мелатонин и по този начин причинява леки седативни ефекти.

Пчелен мед

Неотдавнашно двойно-сляпо, рандомизирано и плацебо-контролирано проучване потвърди, че медът има мощни свойства за подобряване на почивките. Това всъщност насърчава производството на съставния гликоген, който е от съществено значение за правилната функция на черния дроб, докато почиваме.

Тъй като нивата му намаляват през деня, това може да предизвика мозъка да се събуди и да предизвика главоболия за храни, съдържащи гликоген, през нощта. Медът също стимулира химична реакция, която подобрява освобождаването на мелатонин в мозъка.

Екстракт от чиста ванилия

Безсънието се влошава от състезателни мисли, но едно проучване, проведено през 1991 г., потвърждава, че ваниловият аромат отпуска ума. Изследванията включват магнитни резонансни сканирания на 85 участника и всички те показват значителни количества мозъчна активност, свързани с релаксация и намалена тревожност.

Безсънието може да бъде и резултат от респираторно заболяване като сънна апнея, а ванилията също е изключително полезна. Едно френско проучване установи, че използването на ванилия още на първия ден намалява пристъпите на сънна апнея с 36%.