Едно масло, което ще спре косопада ви и ще направи косата ви плътна и дълга

Рициново масло е невероятно полезно масло, което може да лекува огромен брой здравословни проблеми и заболявания.

Рициново масло е традиционно използвано като продукт за красота от векове. За съжаление, те са заменени със скъпи, търговски продукти в наши дни, които често са натоварени с опасни химикали.

Рициновото масло има мощни антибактериални и противогъбични свойства и е богат източник на минерали, витамини като витамин Е, протеини и Омега 6 и 9 полезни мастни киселини. Той предлага невероятни ефекти за кожата и косата, тъй като е изключително богат на рицинолова киселина.

Той е традиционно използван като локално лечение на акне и различни кожни състояния, обриви, косопад и др.

Когато се прилага върху скалпа, той предотвратява и третира загубата на коса. Неговите силни антибактериални и противогъбични свойства се борят с инфекциина скалпа, фоликулити и пърхот, докато рициноловата киселина повишава циркулацията на скалпа и по този начин помага за растежа на косата.

Тази киселина също балансира нивата на pH на скалпа, поддържа естествените масла и неутрализира отрицателните ефекти на химикалите в шампоани, балсами и други продукти за грижа за косата.

То е с високо съдържание на хранителни вещества и предлага силни лечебни свойства. Освен факта, че е евтино и достъпно, то може да направи чудеса, когато става дума за вашата кожа и коса.

Благодарение на гъстата си консистенция, може да се окаже, че е трудно да се приложи директно, така че трябва да го разредите преди употреба.

Смесете го с кокосово масло в равни количества и приложете тази полезна комбинация върху скалпа и повредените, сухи и разделени краища. Оставете го да действа за един час. За да го разпространите по-добре, можете да масажирате скалпа.

Повторете това два пъти седмично, преди да измиете косата си. Ако искате да третирате сухите и разделените краища на косата, приложете го ежедневно. Просто вземете няколко капки в дланта и я разтривайте на суха коса. Оставете го да действа през нощта.

Опитайте веднага и ефектите ще ви шокират!