Знаци, че връзката ви се разпада

Радваме се да говорим за равните права между мъжете и жените и да уважаваме интересите на другите, а на теория всички сме добри. Но какво ще кажете на практика? Може ли да видим нечестността в истински взаимоотношения на пръв поглед?

Каним ви да разгледате някои често срещани ситуации. Може би това ще ви помогне да видите личните отношения от нова перспектива.

Неравностойно изразходване на време и пари за общи нужди

Всеки ден след работа отивате да напазарувате хранителни стоки и да има с какво да приготвяте закуска, обяд и вечеря, защото вашият партньор е свикнал да се храни добре? Започвате втора работа, защото не можеш да си позволиш капризите на любимата си? Не е честно!

Когато само един от вас има полза от съвместното си съществуване

Вашият партньор живее в къщата ви и споделяте разходите за храна по равно? Единия от вас има няколко бутилки козметика в банята, закупени специално за себе си? Вие готвите и почиствате всеки път? Изглежда всичко е наред тук. Но все пак е някак си несправедливо!

Илюзорна финансова независимост

Вие не си предлагате финансова подкрепа във времена на неприятности, защото всеки знае, че парите развалят връзки. Има дори една поговорка, която казва: “Ако искате да загубите приятел, дайте му пари”. Не е честно!

Нямате на кой да разчитате

Знаете със сигурност, че не можете да си позволите да се разболеете, защото никой няма да се погрижи за вас? Мислите ли, че вашият партньор ще се справи добре ? Можете ли да го помолите да се грижи за вашия домашен любимец или цветя, докато сте далеч? Не е честно!

Лице в лице със стреса

Престанете да се опитвате да обясните на партньора си чувствата си, защото знаете, че няма да получите разбиране. Вие не се питате взаимно за съвет, защото нямате представа какво се случва е живота на другия? Не чувствате подкрепа, когато отчаяно се нуждаете от нея? Не е честно!

Други неща, на които да обърнете внимание са:

  • Обвинения, кой върши “мъжката” и кой “женската” работа
  • Негативни сражнения с други хора
  • Отказ от отговорности
  • Неподходящи хобита
  • Поставяне на собствените интереси над всичко

Последно нещо, което трябва да запомните:

Ако чувствате някаква зависимост от партньора си (емоционална, психологическа или финансова), това е важен знак за преосмисляне на връзката ви.