“Зловеща семейна история”

„Зловеща семейна история” /American Horror Story/ е серийна продукция на FOX, която съчетава семейна драма и психо-сексуален хорър едновременно. Създадено и продуцирано от Ryan Murphy и Brad Falchuk, амбициозното начинание е замислено като съвсем отделни минисериали. Всеки един сезон започва със собствено ‘начало, среда и край’.
Сериалът е добре приет от телевизионните критици. Най-много похвали, естествено, получава Jessica Lange, която получава наградите Еми и Златен глобус за изпълнението си. Още с първия си сезон през 2011 г., зрителите остават изключително заинтригувани.

American Horror Story Murder House

Сезон 1: Зловеща семейна история: Къщата убиец

Пилотният епизод на сериала American Horror Story: Murder House, е излъчен на 5 октомври 2011 години.

Историята проследява семейство Хармън: психиатъра Бен (Dylan McDermott), съпругата му Вивиън (Connie Britton) и дъщеря им Вайълет (Taissa Farmiga), които се местят от Бостън в Лос Анжелис, след спонтанния аборт на Вивиън и извънбрачната връзка на Бен. Семейството се премества в реставрирана къща – имение от 20-те години със загадъчна история. Много скоро обаче се срещат с бившите собственици на дома, а именно Констанс Ландън (Jessica Lange) и двете й деца – Тейт (Evan Peters) и Ади (Jamie Brewer). Бен и Вивиън се опитват да разпалят искрата отново между тях, докато депресирана им дъщеря намира утеха у Тейт. Но много скоро, семейство Хармън открива, че домът им е преследван от призраците на всеки, който някога е умрял в имота. И от там започва всичко…

American Horror Story Asylum

Сезон 2: Зловеща семейна история: Лудница

Вторият сезон, озаглавен American Horror Story: Asylum, разглежда съществуваща лудница през 1964 г., или по-точно здравия разум на всеки един човек. Ако първия сезон на поредицата Ви се е сторила страшна, то ‘Лудница’ ще ви лиши от сън за няколко седмици! Продължението на брилянтната хорър продукция е със съвсем различен сюжен от първия сезон. На екрана отново се появява Jessica Lange, която този път се подвизава като монахиня с вкус към еротично бельо. Почитателите на „Maroon 5” ще могат да се насладят на своя любимец Adam Lavine, който е гост-звезда в първите два епизода.

Сюжетът се развива през 60-те години на миналия век и проследява историята на клиниката за душевно болни Брайърклиф, управлявана с твърда ръка от садистичната сестра Джуд (Jessica Lange), която, подобно на пациентите си, крие свои мрачни тайни. Но това не е всичко! Намесва се и историята на сериен убиец, който дере кожата на жертвите си, репортерка лесбийка и дори на дявола в кожата на невинна монахиня. Зад заключените врати на психиатричното заведение опасността дебне буквално на всяка крачка…

American Horror Story Coven

Сезон 3: Зловеща семейна история: Свърталище на вещици

Третият сезон, озаглавен American Horror Story: Coven, отразява потисничеството, по-специално на малцинствата. Проследяват се историите на вещици, или по-скоро на тези, които са останали след разтърсващите събития в Салем преди повече от 300 години. Основният въпрос е как ще се защитят от това да бъдат разкрити. Съществува училище в Ню Орлиънс, което помага на младите вещици да научат как да се слеят с обществото и да контролират своите способности. В главните роли са Jessica Lange, Kathy Bates, Evan Peters, Sarah Paulson и други.

На 6 ноември 2013 г. FOX обяви, че телевизионната продукция ще има и четвърти сезон.

 

Нека не Ви разказваме всичко, за да има от какво да се впечатлите, когато изгледате със затаен дъх този любим за нас сериал. Споделете с нас Вашите впечатления, кой е любимият Ви сезон и герой..