Защо тя смени цвета на косата си след раздялата с теб

Да, тя промени цвета на косата си, защото отчасти се надяваше да те изненада.

Тя искаше да се спреш на снимката й в Инстаграм и да разбереш какво си загубил. Тя искаше да осъзнаеш, че си загубил най-доброто нещо, което някога се е случило с теб. Тя искаше да решите, че раздялата е грешка, най-глупавото ти решение в живота.

Но има и още.

Пребоядиса косата си, защото искаше нещо ново. Това, което ще отдели лицето, с което тя е била с теб от лицето, което се надява да стане в бъдеще . Тя иска ново начало без теб. Тя иска да започне от нулата. Тя не иска да се погледне в огледалото и да види същото момиче, на което си разбил сърцето. Тя иска да се види силна, независима, преминаваща през живота.

Пребоядиса косата си, защото се нуждаеше от увереност. След като те загуби, тя започна да се съмнява в себе си. Отначало тя не спеше през нощта, губеше моменти в главата си, опитвайки се да разбере какво е направила погрешно. Мислеше, че не е достатъчно красива за теб, не е достатъчно интересна, за да привлече вниманието ти, мислеше си, че е обречена завинаги да бъде сама.

Тя пребоядиса косата си, защото без теб до нея тя най-накрая успя да спре да се тревожи за това как да те направи щастлив и да се съсредоточи върху това, което може да я направи щастлива. Тя взе цялата енергия, която харчеше за вашите взаимоотношения и започна да я използва в своя полза. Тя престана да се безпокои за това, което мислят другите. Реши, че ако иска нещо, тя ще го направи, независимо от мнението на другите.

Пребоядиса косата си, защото иска да има друга тема на разговор, а не само вашите отношения. Не искаше нейните приятели да я питат как сега е сама, без теб. Искаше да започнат да говорят с комплименти за това, колко готина е тя с новия си цвят. Искаше да прехвърли фокуса от раздялата ви върху красотата си.

Пребоядиса косата си, защото искаше да е нова. Във време, когато нейният свят изглеждаше най-хаотичен, тя искаше да контролира поне нещо – нейното тяло. Дори и самата тя може да бъде щастлива. Че няма нужда от някого за това.

Или може би е пребоядисала косата си, защото я е направило щастлива. Защото тя харесва начина, по който изглежда сега. Защото тя си позволи спонтанно да реши, че е време да се промени. Може би, може би, няма нищо общо с теб.