Защо трябва да започнете да миете лицето си с газирана вода

Днес описваме как газирана вода може да подобри тена, да почисти порите и да ви предпази от усещане за сухота на кожата след измиване.

Следващият път, когато отидете в магазина, не забравяйте да купите няколко бутилки пенлива вода – това може да бъде чудесно допълнение към вашия ритуал за красота. И не става дума изобщо за пиене – козметици от цял ​​свят предлагат да я ползвате за миене. И това е абсолютно сериозно.

Тенденцията тръгва от Япония и Южна Корея. И наличието на такава вода в козметиката – например в маски и тоници  – в тези страни отдавна е тенденция.

Ice cubes floating in a sea of sparkling clear liquid.

Имайки предвид световното признание на японските и корейските козметични марки и техники за красота, няма причина да се съмнявате, че измиването с газирана вода има смисъл. Ето ги и основните предимства на пенливата вода.

Не нарушава защитната бариера на кожата

Негйната киселинност е отговорна за защитата на кожата от вредни фактори: рН на кожата е 5.5. Но рН на водата от чешмата е около седем. Водата от чешмата променя киселинността на кожата, което разстройва водния баланс, стимулира растежа на бактериите по кожата и появата на акне.

Така че, за разлика от обикновената вода, газирана има същото ниво на рН като нашата кожа – 5,5 и затова не нарушава нейната киселинност.

Така че, ако искате да се отървете от усещането за сухота и плътност на кожата след измиване, тогава пенливата вода е точно от това, от което се нуждаете.

По-добре почиства

Благодарение на мехурчетата, газирана вода почиства кожата по-добре от обичайното. В допълнение, мехурчетата са много освежаващи! Така че, ако не можете да се събудите сутрин, просто измийте лицето си с газирана вода.

Подобрява кръвообращението в кожата.

Факт е, че газирана вода има вазодилатиращи свойства. Това означава, че подобрява кръвоснабдяването на кожата. В резултат на това повече кислород и хранителни вещества се доставят в клетките, а кожата става по-гладка и здрава.

Не използвайте газирана вода за миене по-често три пъти седмично.

Вече сте се заредили с бутилки сода за всеки ден? Не бързайте да ги използвате толкова често. Факт е, че способността на пенливата вода да увеличи притока на кръв към клетките на кожата има обратна страна.

Ако миете лицето си с газирана вода всеки ден, може да се появи зачервяване на кожата ви. За това е особено важно да запомнят това на собствениците на чувствителна кожа и кожа с розацея: не искате да увеличите червенината на лицето.