Защо съвременните отношения се провалят толкова лесно?

Ние от “Modernitta” бихме искали да споделим тази статия с вас, която според нас може да ви помогне да разберете защо се случва това.

1. Не сме подготвени.

Често не сме готови да правим компромиси, да се жертваме и да обичаме безусловно. Не искаме да чакаме, трябва да имаме всичко наведнъж. Не позволяваме на нашите чувства да израстнат, твърде често поставяйки “времеви ограничения” върху това, което според нас трябва да чувстваме.

2. Бъркваме любовта с другите чувства.

Прекалено често искаме да срещнем някой, с който да идем на кино или нощен клуб, а не този, който може да ни разбере и да ни подкрепи в момент на най-дълбока скръб. Не сивия и скучен живот и затова търсим весел приятел, който може да превърне живота ни в приключение. Но не винаги сме готови за промяната, която неизбежно идва след определен период на романтична и взаимна обич.

3. Затъваме в коловоз.

След известно време нямаме време и място за любов, защото сме прекалено заети да преследваме материални облаги.

4. Очакваме незабавен резултат.

Когато се влюбим, вече искаме нашите отношения да са зрели. Но тази зрялост, както и взаимното разбиране, могат да дойдат само след години, прекарани заедно. Повечето хора днес мислят, че няма нищо в този живот, което си заслужава времето и търпението, дори любовта.

5. Предпочитаме да изгубим силата си.

Много от нас вероятно биха предпочели да прекарат един час със сто души, отколкото един ден с един човек. Днес има тенденция, според която е много по-добре да се срещаш с хора, отколкото да ги опознаваш. Ние сме алчни и искаме всичко наведнъж. Започваме взаимоотношения и ги прекратяваме веднага щом намерим “по-добър” вариант. Ние не даваме най-доброто от себе си на човека до нас, но искаме той или тя да бъде съвършен. Ние срещаме много хора, но не даваме шанс на никого.

6. Зависим от технологиите.

Технологията ни сближава. Ние сме толкова близки, че понякога се задушаваме. Съобщенията, гласовите съобщения, разговорите и видеообажданията са заменили комуникацията “лице в лице” в толкова много случаи. Вече не е нужно да прекарваме времето си заедно. Вече знаем много за един за друг предварително, благодарение на технологиите.

7. Не можем дълго да останем на едно място.

Смятаме, че не сме предназначени за дълги взаимоотношения и дори идеята за това ни плаши. Вече не посвещаваме живота си на един единствен човек и избягваме всичко постоянно.

8. Ставаме “сексуално освободени”.

Нашето поколение раздели секса от любовта. Първо, хората правят секс, а после решават дали искат да бъдат заедно. Днес сексът извън брака е нормален и неща като “отворени взаимоотношения”, “приятели с ппивилегии” и “секс за една нощ” са нещо нормално.

9. Разчитаме на логиката твърде често.

Малко хора от по-младите поколения могат да обичат с цялото си сърце и да преодолеят трудностите, свързани с времето и разстоянието.

10. Страхуваме се от твърде много неща.

Страхуваме се от нови взаимоотношения, разочарования, емоционални рани и разбити сърца и затова не позволяваме на хората в живота ни да са ни наистина близки. Ние изграждаме стени около себе си и понякога те са твърде дебели и високи, за да ни позволят да излезем и да видим живота.

11. Ние вече не оценяваме връзките.

Не означава много за нас да се разделим с парньора, който ни обича. Ние сме твърде разочаровани от хората, които ни заобикалят.