Защо жените с по-голямо дупе са по-здрави и интелигентни от другите?

Притеснявате ли се за размера на вашето дупе? Напразно! Вие със сигурност ще спрете да се тревожите, когато разберете какво казват учените за това.

След много проучвания, те успяха да докажат, че големите задни части са знак за остър ум и добро здраве. Но на каква основа направиха толкова силно изказване, сега ще разберем.

Здраве

Учените от Оксфордския университет проведоха проучване, което показа, че жените с големи задници имат по-ниски нива на холестерол от слабите жени. Освен това телата им съдържат хормони, които могат да подобрят разграждането на захарите. В резултат на това жените с голямо дупе е по-малко вероятно да страдат от сърдечни заболявания и диабет.

Остър ум

Друго проучване на учените от Оксфорд показва, че жените с пищен ханш са много по-умни от мършавите момичета. Факт е, че за да имаш голям задник, имаш нужда от излишък от омега-3 мастни киселини, които отдавна са известни с катализиращия си ефект върху развитието на мозъка. Между другото, по време на проучването беше открита още една интересна подробност. Деца, родени от жени с голямо дупе, интелектуално превъзхождат децата на по-слабите майки.

Превенция на заболяванията

Пищните дупета стимулират производството на лептин и много други хормони. Всичко това предотвратява възпаления, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Мастната тъкан на бедрата не позволява появата на вредни мазнини, което също допринася за здравето на сърцето.

Продължителност на живота

Допълнителни проучвания, проведени в Калифорния и Питсбърг, показаха, че жените с голямо дупе и широки бедра обикновено живеят по-дълго от слабите дами.

Общи данни за изследването

Повече от 16 хиляди от нежния пол взеха участие в изследването на Оксфордския университет. Учените от Калифорния са стигнали до заключението, че продължителността на живота се основава на проучване на повече от 10 хиляди жени. В проучвания, проведени в Питсбърг, участваха малко над 7 хиляди жени.