Защо жената не бива да подстригва съпругът си?

Не всички мъже обичат да ходят на фризьор. И тъй като прически за мъже, като правило, са прости, жената често действа като фризьор. Това е удобно, лесно и безплатно. Но според вярванията това в никакъв случай не бива да бъде правено.

Каква е поличбата?

Косата се счита за източник на жизнена енергия. Това се дължи на факта, че трябва редовно да подстригвате най-малко върховете на косата си (за да изхвърляте отрицателната енергия), както и факта, че често преди сериозна промяна в живота на жената, нейната прическа драстично се променя, оставяйки всичко неприятно в миналото с косата си. Има вярване, че ако жената подстриже мъжа си, тогава всичко остава негативно в къщата. Затова се появява това суеверие.

Какви са някои от негативните последици от подстригването у дома?

Съпругата, отрязвайки косата на съпруга си, сякаш съкращава живота му, той може да се разболее. Това не е просто начинът, по който се е родила легендата за могъщия Самсон, чиято сила е била в косата. И съпругата му отрязвайки косата на Самсон, го е лишила от всякаква власт. Често хората забелязват, че веднага след такава подстрижка в семейството започва конфликти, кавги, понякога съпрузите дори започват да се променят. Никой все още не може да обясни този модел. Но вече няколко поколения хора са забелязали, че всичко се случва по този начин. Суеверията все пак не се раждат от нулата.

Ако мъж помоли да бъде подстриган вкъщи от жена си, това е лошо влияние върху енергията на парите в семейството. Смята се, че в резултат на финансови проблеми това подстригване само влошава нещата.

При хората нагласите към суеверия обикновено са двусмислени. От една страна, ясно е, че предците не просто са стигали до тези заключения, а е било въз основа на наблюдения, от друга страна, през последните години никой не е успял да намери точни доказателства за връзката между подстрижката и последващите проблеми в семейството.

Какво мислят езотериците?

Смята се, че семейството комбинира биополусите на съпрузите на енергийно ниво, те се превръщат в едно. И колкото повече време минава от момента на брака, толкова по-силна е тази връзка. Ето защо дори най-малките промени в това биополе могат да разрушат семейните отношения, да доведат дори до развод. Езотериците са сигурни, че рязането на косата на съпруга, от съпругата не само го лишава от позитивна енергия, но лишава и себе си от такава енергия, затова тези експерти недвусмислено забраняват домашните прически. Не можеш да повярваш на всичко това, но не трябва да рискуваш. Изпратете любимия си съпруг на фризьора.

Какво казва Библията?

Вече си спомнихме легендата за Самсон и неговата съпруга Далила. За всички двойки това трябва да бъде много поучителна история. Същността на легендата е, че Самсон е бил непобедим герой, никой не можел да го победи. Тогава враговете му изпратили жена, за да узнае тайната на властта. Далила научи тайната на Самсон, приспала го с хапче за сън и му отрязала косата. Едва след това враговете успели да хванат героя и да го затворят в тъмница. С течение на времето се върнлаа мускулната сила на Самсон. Тогава героят избягал от плен, съборил кулата върху себе си и враговете си и умрял. Тази легенда също е причина за появата на суеверия, че жената не трябва да подстригва мъжа си.

Вярвате ли в тези суеверия?