Защо жена ми има значение за мен повече от децата ми

Сценарист и баща на няколко деца Майк Бери обяснява в блога си защо жена му има повече значение от децата му и защо тази идея трябва да бъде приета от всяко семейство.

Блог статията стана много популярна и коментирана: някои хора критикуват автора, докато други са вдъхновени от него, тъй като наистина е променил начина си на мислене.

Майк и съпругата му Кристин имат 8 осиновени деца. Те са щастливо женени от 17 години и вършат активна социална работа, за да помогнат на други семейства да се справят с проблемите и да изградят хармонична връзка.

Екипът на Modernitta реши да сподели интересната статия на Майк с вас.

Обикновено е 8:30, когато давам на двете си дъщери тийнейджърки първото предупреждение, че е време да стават. А в 21 часа им казвам: “Трябва да отидете в стаята си”. Правя това почти всяка вечер. И те винаги питат: “Защо трябва да си лягаме в 9? Ние вече не сме деца! “

– Не е нужно да си лягате, просто ви моля да напуснете хола. Мама и аз не сме се виждали през целия ден, защото сме били съсредоточени върху работата си. Нуждаем се от време, за да бъдем заедно.

Момичетата завъртат очи.

Честно казано, следваме това правило, откакто се помня. Ние сме родители в продължение на 15 години и децата никога не са отнемали цялото ни време. Съпругата ми и аз прекарваме много време с децата си, но никога 24/7. Обичаме децата си и, разбира се, те играят огромна роля в живота ни. Те винаги могат да разчитат на нас и да получат нашата помощ и подкрепа.

Но освен децата има “нас”. Нашата връзка. Кристин и аз винаги трябва да сме сигурни, че бракът ни е силен и здрав. Има няколко причини, поради които е важно и ето 4 от тях.

1. Здравият брак е силата на дома.

Децата не са ключовия фактор на вашето семейство. Те са огромна част от него, но те не са тези, които държат тази хаотична структура, която наричаме семейство. Най-важната част от семейството сте вие и вашата съпруга, вашият съпруг – вашият партньор. Вие сте този, който носи цялата отговорност. И децата избират пътя си въз основа на вашия пример.

2. Преди тях, бяхме ние

Преди да съществуват те, това само ние двамата. Ние се влюбихме, ние си липсвахме, говорихме по телефона по цяла нощ и след това решихме да бъдем заедно завинаги. Бяхме в началото на пътя. И започнахме изграждането на семейството. Тогава се появиха нашите красиви деца. Разбира се, ние сме щастливи да ги имаме. Но бракът ни е свещен. И ние трябва да направим всичко, за да го защитим.

3. След тях, пак ще бъдем само ние.

Нищо не трае вечно. Ще дойде момент, когато децата щепорастнат и ще напуснат гнездото. Не знам за вас, но в къщата ми няма място за едно 30-годишно дете. Така че, когато напускат нашата къща, имат свои собствени семейства и отглеждат собствените си деца, бих искал връзката ми със съпругата ми да остане толкова силна и интимна, колкото в самото начало. И за да имаме такова бъдеще, трябва да работим по отношенията точно сега. Нашите взаимоотношения трябва да бъдат приоритет. Разбира се, не е толкова лесно, колкото изглежда.

4. Трябва да дадем бъдещ пример.

Както вече споменах, децата ни виждат и се учат от нас. Те правят това, което правим, и наблюдаваме всяка стъпка. Често казвам: “Ние отглеждаме възрастни, а не деца.” Отново не знам за вас, но искам децата ми да растат с нормално отношение към запознанства, любов и семейство. И искам бракът да бъде пример за тях. Така че, жена ми поставям пред децата ми. Те са ми много близки, но все пак след жена ми.

В крайна сметка всички сме склонни да сме уморени и напрегнати. И да, вашите деца се нуждаят от теб, това е наистина важно. Не вашето хоби, не вашите приятели, не вашата работа. И вие трябва да се грижите за тях. Но първо се погрижи за връзката ви. Когато децата видят, че родителите им се обичат, те са сигурни, че родителите ги обичат. Но най-важното е, че те ще имат доверие в себе си и в света около тях.

Имаме луди графици. Винаги ни липсва свободно време. Прекарваме целия ден с децата си. И затова ги каня да ходят в стаята си в 21:00 всяка вечер. Ето защо съпругата ми и аз имаме среща два пъти месечно и излизаме. Защото има значение.

Ето защо жена ми има предимство пред децата ми.

Съгласни ли сте с мнението на автора? Кажете ни в секцията за коментари по-долу.