За да имате по-здравословен ден, започнете всяка сутрин така

Понякога натискането бутона за отлагане на алармата седем пъти сутринта е добра идея – докато се изправите от леглото, забравили сте си чантата си за фитнес, обяда ви е останал в хладилника и просто се отказвате от всичко здравословно за този ден.

Утре, отделете само няколко минути на тези прости трикове, всички предназначени да направят здравословено началото на деня ви, без никакви обвинения към останалата част от деня.

1. Първо вода

Започнете деня си с чаша филтрирана вода, за да заредите тялото с течности, веднага щом се събудите, предполага Даун Торп Ярвис, Р.Д., старши директор на науката по хранене и образователно съдържание.

2. Разтягане

“Протягането само за пет минути ще доведе до раздвижване на кръвта и облекчаване на напрежението”, казва Лаурен Флери, треньор на CrossFit Level II в Туик Ню Йорк. В края на краищата, е по-лесно да третирате тялото си добре, когато се чувства добре, а не тромаво или напрегнато. Рробвайте стречинг или детска поза – не е нужно да напускате леглото си дори!

3. Яжте нещо богато на хранителни вещества

Джарвис насърчава хората да ядат много плодове и зеленчуци, съдържащи витамини. Въпреки това, CDC съобщава, че само един от всеки 10 възрастни получава достатъчно витамини. Джарвис предлага да вземате мултивитамини, за да помогнете за попълването на всякакви пропуски в менюто си.

4. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗЕЛЕНИТЕ!

“Сутринта метаболизмът ви е бавен, така че трябва да го забързате”, казва Джарвис. По този начин ще започнете деня с изгаряне на калории без усилие. “Листни зеленчуци с протеин са чудесен източник на много антиоксидантни хранителни вещества “, добавя Джарвис.

5. … или хапнете закуската, която си подготвихте снощи

“Знаейки за вкусната, здравословна закуска, което ви очаква в хладилника, ставате по-лесно от леглото.” Ангела Лемънд, RDN и основател на Lemond Nutrition, тя обича една закуска от овесените ядки: смесване на ½ чаша овес, ½ чаша обикновено кисело мляко, 2/3 чаша прясно мляко, плюс ванилия и канела на вкус и поръсете пресни плодове, ядки или кокос. Пригответе закуската вечерата и със сигурност няма да се бавите сутринта, като знаете какво ви чака в хладилника.

6. Опитайте да не ровите в телефона си

Разбира се, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. В проучване от Университета на Пенсилвания хората, които четат само три минути негативни новини сутрин, са били 27% по-склонни да съобщават, че са имали нещастен ден, отколкото хора, които не са били изложени на негативизма.

7. Планирайте тренировката си прдишната вечер

Планирате да минете пред фитнес залата преди работа? Напишете тренировъчния си план предишната вечер, предлага Холис Тутъл, главен треньор в клуба Mile High Run в Ню Йорк. По този начин ще се по-мотивирани сутринта.