Кой счупи вазата? Вашият избор може да каже много за личността ви

Клонът на психологията, който се занимава с личността и нейната вариация сред индивидите, се нарича Персонална психология.

Чудили ли сте се защо 2 души с различни личности са близки приятели и защо двама души с подобни личности са заклети врагове? Този тест отговаря на такива въпроси.

Тук направихме тест за вас. Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на един прост въпрос, след като погледнете тази картина:

Кой е счупил вазата?

Няма никакви улики или фини елементи в картината, които да разкрият отговора. Имайте предвид, че няма правилен отговор. Все пак, трябва да изберете един и ние ще ви кажем какво казва за вашата личност избора ви.

Детето А

Дете А изглежда е най-очевидният избор. Другите го гледат и той е навел глава в разкаяние за действията си. Той обаче може и да е този, върху който всеки път пада вината. Той може да е типичната изкупителна жертва на групата, към която всеки от тях насочва пръста си, когато липсват доказателства.

Може би той всъщност е най-смирен и често носи вината за действията на някой друг.

Възможно е също така детето в картината да е илюстрирано по начин, който да ни накара да вярваме, че той е виновникът, но всъщност да не е така. Но така или иначе, както казахме по-рано, тук няма верен отговор. Ще ви разкажем за вашата личност въз основа на този избор.

Въз основа на вашия избор, изглежда, че гледате подробностите и сте отговорни хора. Вие сте много внимателни с всичко и всички около вас. Ако сте изберали друга опция, продължавайте да четете.

Дете B

Следващата опция е дете B. Тя изглежда като най-голямата от всички деца и вероятно се грижи за малките си братя и сестри, когато майка им е заета. Тя гледа на момче А по начин, който гарантира, че той е виновникът. Възможно е, че това да е нейната печеливша усмивка, след като успешно го е направила изкупителна жертва. От друга страна, има хора, които биха могли да мислят, че тя гледа на момчето с успокояващ и разумен поглед, усмихвайки се, за да покаже привързаността си, без да съди.

Ако изберете тази опция, вие сте много съвестен човек. Вярвате в разбирането на човека, преди да го съдите и вие търсите правосъдие. Не сте човекът, който оставя приятелите си в беда. Разбирате проблема на човек заедно със собствения си, който ви дава логически разсъждения и здрав разум за решаване на проблеми.

Ако сте избрали момиче Б тогава това са качествата, които може да притежавате. Какво ще стане, ако изберете дете C?

Дете C

Детето С е най-прикритото от всички тях. Той има таен език на тялото: вижте как държи ръцете си в джобовете си, сякаш се опитва да скрие емоциите си. Изглежда, че той мисли: “Ух! Само той е достатъчно глупав, за да го направи.”

Това, което детето C всъщност мисли, е: “Да! Направих го, но сега ще се измъкна.”

Избрали ли сте дете C? Продължете да четете, за да научите какво разкрива това за вашата личност.

Ако сте избрали дете C и мислите, че той крие емоциите си, тъй като обстоятелствата го облагодетелстват, тогава притежавате личността на лидер. Можете да разпознавате проблеми, причинени от хора, а не от обстоятелства. Ето защо винаги сте внимателни с хората около вас, въпреки че често не го показвате. Вярвате във воденето на пътя и затова имате уникални мнения по почти всяка тема.

Дете D

Детето D се приближава към майка си, докато сграбчва престилката и ни показва, че най-вероятно се страхува от счупената ваза и последствията, които ще дойдат, ако тя е виновната. Тя е единствената, освен майка й, която гледа към вазата. Всички останали гледат на други места. Малката дъщеря се крие близо до майка си, опитвайки се да избегне гнева и наказанието.

От психологическа гледна точка избора на детето D доказва, че сте отговорен и надежден човек. Това е едно от качествата, което ви прави успешни във всичко, което правите в живота. Всеки ден се стремите да бъдете по-добър човек, като запазите недостатъците в ума си. Доверявате се на другите лесно и затова сте много чувствителни.