Ябълков оцет с мед на гладно – какъв е ефектът?

Тази комбинация има магическо действие върху здравето, стига съставките да не са преработени.

Защо сутрин, защо половин час преди хранене, защо точно оцет – нали той е киселина, а киселините дразнят стомаха…?

Защото консумацията на мед, разтворен в ябълков оцет, ще подейства най-бързо на празен стомах, а и силата на двете съставки е в тяхната комбинация и в начина, по който този микс взаимодейства с организма.
Оцетът е естествена киселина, която  в тялото се преобразува в алкална, а медът има много ниско киселинно съдържание, но след консумация също повишава алкалната среда в организма. Когато се смесят обаче, тези съставки допринасят за балансирането на киселинността в тялото.

Много лекари твърдят, че консумацията на някои преработени и нездравословни храни, както и стресът допринасят за повишаване на нивото на pH, което е и основна причина хората да боледуват. Човешкото тяло функционира добре, когато киселинната му среда е леко алкална с pH между 7.0 и 7.4.

Ако пиете истински ябълков оцет и нерафиниран мед всяка сутрин на гладен стомах, веднага ще почувствате положителен ефект в много посоки:

  • Комбинацията чувствително увеличава енергията;
  • Понижава високия холестерол и регулира кръвното налягане;
  • Подхранва и енергизира кожата;
  • Помага при проблеми с храносмилателната и отделителната системи, както и при болки в гърлото;
  • Премахва лошия дъх в устата;
  • Помага за по-бързо и лесно сваляне на килограми;
  • Редуцира възпалителните процеси в тялото.

Лечебната смес се приготвя като разтворите 1 чаена лъжичка натурален мед и 1 ч. л. ябълков оцет в чаша вода. Добре е да си я приготвяте всяка сутрин 20-30 минути преди закуска, а ако имате някакви оплаквания – по два или три пъти дневно.

При всички случаи обаче е добре преди да пробвате, да се консултирате с лекаря си.

Източник: missis.bg