10 корейски тайни, за да направите кожата си здрава и блестяща

На 50-годишна възраст те изглеждат 30 години по-млади, а кожата им излъчва здраве и младост.

Дори мъжете им използват специален грим и знаят много хакове, за да изглеждат винаги безупречни.

Възхищаваме се на красотата и изобретателността на корейските мъже и жени и е удоволствие да споделим техните тайни с вас.

10. Правилото за 10 секунди

За да направите кожата си чиста, здрава и свежа, нанесете овлажняващ крем 10 секунди след душ.

Какво се случва: Порите на кожата се отварят след душ, така че кремът се абсорбира по-бързо.

9. Масаж с горещи кърпи

Потопете мека кърпа в гореща вода, покрийте чистото лице с нея и леко разтривайте по линиите за масаж. След 15 минути махнете кърпата. Нанесете естествено подхранващо масло върху кожата.

Какво се случва: Тази процедура подобрява кръвообращението, отваря порите и помага на кожата да диша.

8. Jamsu

Оригинален начин да настроите бързо грима си и да направите кожата ви матирана и нежна. Започнете с поставянето на вашия грим и богато покриване на лицето си с пудра, след това потопете лицето си в купа със студена вода за 15-30 секунди.

Какво се случва: Пудрата покрива равномерно лицето, придавайки на кожата ясно чувство за кадифе.

7. Пяна за бръснене срещу акне

Нанесете пяната върху чистото си лице, леко я масажирайте с пръстите си. Задръжте за 5-10 минути, след което изплакнете. Провеждайте процедурата веднъж или два пъти седмично.

Какво се случва: корейските жени считат пяната за бръснене като един от най-добрите начини за борба с периодичните изригвания на лицето, защото притежава антисептични свойства.

6. Водорасли за лицето си

Nori може да се използва като подхранваща маска за лицето ви. Всичко, което трябва да направите, е да вземете няколко листа, да ги поставите в топла вода и да ги нанесете върху лицето си в продължение на 15 минути.

Какво се случва: водораслите съдържат много витамини и други компоненти с мощни антибактериални свойства, които се грижат за вашата кожа и запазват младостта ви.

5. Солен тоник за лице

Рецептата за този тоник за проблемна кожа е проста: добавете 1 супена лъжица морска сол към 1 чаша топла вода и разбъркайте добре. След всяко миене избършете кожата си с памучен тампон, навлажнен в тоника.

Какво се случва: Морската сол дезинфекцира кожата, постепенно премахва черните точки и успокоява възпалените области. Лицето ви изглежда свежо; порите се свиват.

4. Анти-пъпки пластир

Истински хит сред модното съзнание! Тези малки пластири очистват лицето на всякакви пъпки в рамките на няколко дни. Те се продават онлайн.

Какво се случва: Благодарение на специалния си антисептичен състав, пластирът изолира и излекува пъпката, успокоявайки възпалението за рекордно време – в повечето случаи през нощта.

3. Соево мляко

В Азия соевото мляко се използва активно в козметичните средства, професионално и домашно. Една от най-старите и най-лесните рецепти е следната: навлажнете една марля със соево мляко и я оставяйте на чистото си лице за 15-20 минути. Правете това веднъж или два пъти седмично.

Какво се случва: Соевите компоненти нормализират функционирането на мастните жлези, подмладяват и подхранват кожата.

2. Пашкули от копринени буби

Пашкулите от копринени буби са използвани векове наред като естествено средство за дълбоко почистване на кожата. Поставете ги на пръстите си и масажирайте чистата си кожа за 10-15 минути. Те са достъпни онлайн.

Какво се случва: Пашкулите премахват мъртвите клетки, стимулират регенерирането на кожата, изравняват тонуса на кожата, помагат с черни точки и правят порите свити.

1. Лимони, за да направите кожата си по-светла

Нарежете лимон наполовина и стиснете сок в купа. Използвайки памучна топка, нанесете неразреден лимонов сок върху кожата си. Можете да го правите няколко пъти на ден.

Какво се случва: Лимонената киселина, съдържаща се в лимоните, има ексфолиращи свойства и премахва мъртвата кожа, пигментационните петна и излишното масло и мръсотия. Витамин С потиска производството на меланин и подобрява еластичността на кожата. Въпреки това, ако имате чувствителна кожа, бъдете много предпазливи с лимоните.