Вземете супер детоксикираща вана, като използвате два вида соли, които ще променят живота ви

Използването на тази супер детоксикираща вана, създадена чрез комбиниране на две различни соли, е полезно и успокояващо тежки кожни проблеми, особено за тези, които страдат от болки в ставите и сърбеж.

Процесът на излекуване на раните може да бъде ускорен от солена детоксикираща вана. Да, в началото може да щипе малко, но ефектите върху малките ви рани и кожата са невероятни.

Чрез комбиниране на Хималайска сол и английската сол ще създадете много полезна детоксикираща, успокояваща вана. И двете соли имат невероятни свойства и са много ефективни, евтини и безопасни за употреба.

Английска сол

Съставена от минералите магнезий и сулфат, Английската солта е естествено средство за ексфолиране и противовъзпаление, което може да се използва за лечение на суха кожа, възпалени мускули, малки рани и дори за борба с болестта. Името произхожда от град Епсом в Съри, Англия, където тази сол е дестилирана за пръв път.

Когато се къпете в солена баня, магнезият и сулфатът работят заедно, за да се премахнат токсините от тялото през кожата. Тези минерали се абсорбират в кожата, за да подобрят нивата на магнезий и сулфат.

Тъй като тази сол може да се използва за храна, лична грижа или земеделие, важно е да обърнете внимание на солта, която купувате.

Хималайска сол

Хималайската сол, известна още като хималайска кристална сол, е вид скална сол, известна най-вече с удивителния си розов цвят, който идва от естественото наличие на няколко следи от минерали, включително магнезий и йод. Хималайската сол е нерафинирана и изкопана от пещерите в северен Пакистан. Тъй като тя е на милиони години и е останала недокосната, много хора вярват, че хималайската кристална сол е по-добър вариант от стандартната сол, която може да съдържа токсини и замърсители.

Ще се почувствате все едно се накисвате в океан от енергия, като добавите тази невероятна сол към ваната. Солите и минералите, които се отделят във водата, могат да се абсорбират през кожата ви, докато се накисвате във ваната.

Ползи за здравето на солената вана

Когато се използват в солена баня Английската и Хималайската соли предлагат следните предимства:

 • Подобрява предменструалните симптоми (подуване на корема, спазми, мигрена)
 • Увеличава кръвообращението
 • Подобрява здравето на дихателните пътища
 • Намалява киселинността и помага да се балансират нивата на рН в организма
 • Ускорява заздравяването на малки ранички, подуване, натъртвания, разкъсани или напрегнати връзки и мускули
 • Успокоява слънчевите изгаряния и ухапвания от насекоми
 • Отпуска мускулите, намалява стреса и помага за по-добър нощен сън
 • Солите притежават мощни антисептични свойства и могат да лекуват кожни заболявания, включително акне, обриви, екзема, псориазис и суха кожа
 • Елиминира токсините през кожата
 • Омекотява мускулни крампи и болки в ставите

Как да вземем супер детоксикална солена баня

Използвайте тази вана, за да пречистите, очистите и подхранвате тялото си с основни минерали.

Количеството сол трябва да се определи според теглото на лицето, според д-р Дейвид Жокърс. Тази сума е за стандартна вана, която вероятно ще задържа 115-140 литра вода.

Измерване за Английската сол:

 • Лица между 30 и 45 кг: 1 чаша
 • Лица между 45-68 кг: 1½ чаши
 • Деца под 30 кг: ½ чаша
 • Лица между 68 -90 кг : 2 чаши
 • За още 50 килограма добавете още половин чаша сол

Използвайте Английската сол заедно с Хималайска сол във ваната. Препоръчва се да започнете само с Английска сол, ако нямате опит за детоксикация и правите това за първи път.

Не бива да правите тази вана в случаите, когато имате открити рани или изгаряния, сърдечносъдови заболявания или сте бременна. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да опитате някакъв вид детоксикация, ако сте на дългосрочно лечение.

Напълнете чиста вана с топла вода. Водата трябва да бъде достатъчно топла, за да разтвори двете соли. Ако имате високо кръвно налягане, не се препоръчва употребата на топла вода!

Избягвайте използването на добавки за вана като шампоани, масла или сапуни. Не изплакнете след солената баня, просто подсушете с кърпата. Изсушаването на въздух е най-добро.

Препоръчва се да ядете здравословна, лека храна, преди да направите тази детоксикационна вана, за да не се замайвате в края, от празен стомах или ниска захар.

Останете хидратирани, пийте много вода преди и след банята през целия ден. Докато вземате ваната, трябва да вземете бутилка вода и да я изпиете. Някаква музика ще ви помогне да се отпуснете!

Потопете се поне за 40 минути, за да абсорбирате всички ползи от солите.

Вземете предпазни мерки, когато излезете от банята, тъй като може да се почувствате малко замаяни. Излезте бавно от ваната.

Може да забележите, че след като сте взели солената баня, цветът на водата се променя в млечен цвят. Това зависи от вашето здраве, но това се дължи на токсините, които се извличат от тялото. Водата може да е кафеникава, когато хората са пушачи или са изложени на промишлени токсини.

Колко често правите тази солена баня зависи от вас. Можете да я правите веднъж до три пъти седмично, ако можете да се справите.