Винаги модерни: мъжките прически, които са актуални постоянно

Мъжете обичат да опростяват всичко, що се отнася до външния вид. Никакво мотане пред огледалото, без безкрайни аксесоари по дрехите в мъчителния избор какво да се облече (въпреки че изключенията има и сред по-силния пол, разбира се).

Това правило важи и за прическите. Щастливо избягват нуждата от къдряне, боядисване на коса, стайлинг. И при фризьори, като правило, опитват да намалят косата си максимално.

Най-простата прическа

Едва ли можете да си представите мъжката прическа по-лесно от тази като в армията. Отгоре късо подствигано, а по слепоочията и отзад още по-късо – това е целият трик.

Този вид прическа се нарича в Америка “високо и плътно”. С цялата си простота, тази прическа също има своите вариации.

Тук, например, “висока и плътна” афро прическа. Подходяща е за мъже с твърда и къдрава коса. Благодарение на това можете да укротите упоритата коса. В този случай, малко по-дълъг връх ще покаже текстурата на косата.

Нека разгледаме още няколко варианта.

Класическа, вдъхновена от индйците

Тя започва да се използва в американската армия по време на войната за независимост, т.е. от 18-ти век. Генерал фон Стюбен я видял от едно от индийските племена и сметнал, че би било практично да се подстрижат войници в подобен стил – тогава косата няма да се пречи по време на битката и въшките няма да са проблем.

Според правилата на този тип прическа, косата се подстригва с мерки. Отгоре дължината трябва да остане от 3 до 6 милиметра. Косата натила и отстрани е или избръснат напълно или е оставена не по-дълга от един и половина милиметра.

Дългия й вариант – една от класическите опции.

Много е удобно за мързеливи фризьори, защото те само трябва да обръснат слепоочията и задната част на главата. ОТгоре почти не се подстригва.

Небрежен варинат на прическата – дълга версия.

В края на краищата, за да изглежда косата с форма, тя трябва да бъде по-дълга. Този вариант е подходящ за творчески изявените натури. Тя подчертава, че дори при рязане във военен стил, тези мъже остават естествени свободни и чужди на модата.

Още вариации

За да останете в тенденцията на модерното фризьорство, трябва да се запознаете с няколко други възможности за “високо и плътно”.

Прическа с допълнително избръсната ивица придава на мъжа по-суров и по-агресивен вид.

Къдрава коса с тази прическа е смесица от афро и небрежна комбинация. Тя се прави по същия начин, както и последната: обръсва се задната част на главата и слепоочията, а горната част на косата е само изравнена. Но тази прическа може да се получи само на къдрава коса.

Цезарската версия на “високо и плътно” се извършва по следния начин. Първо, бръсне се слепоочията и шията. След това горната част на главата се подстригеа на паничка – прави се бретон, сресва се върху челото с фини ресни.

Харесва ли ви модата за тези прически при господата?