Везните – дипломатите на зодиака

Факти

Символ: Везните
Елемент: Въздух
Полярност: Положителна
Качество: Кардинал
Водеща планета: Венера
Управляващ дом: Седми
Цвят: Синьо
Късметлийски скъпоценен камък: Сапфир
Цвете: Роза
Топ любовни съвпадения с:: Близнаци
Ключови черти: Дипломатични, артистични, интелигентни

Мото: “Никой човек не е остров”.

Известени представители на зодия Везни: Мат Деймън, Марион Котилард, Хю Джакман, Гуинет Полтроу, Ким Кардашиан, Бруно Марс, Лил Уейн, Бела Торн, Ник Каньон, Хелси, Уил Смит, Кандис Сванепоел, Кейт Уинслет

Личността на Везните

Интелигентни, любезни и винаги готови да поставят други пред себе си, Везните ценят хармонията във всички отношения. Управлявани от Венера, планетата на красотата, Везни обожават красотата на живота. Като хора на компромиса и дипломацията, Везните са вещи във виждането на всички гледни точки и са склонни към правенето на компромиси и осъществяването на посредничеството между другите. Този знак има богат вътрешен живот, обичат други хора и винаги са най-щастливи с голяма компания от приятели, семейство и колеги, на които могат да разчитат.

Въздушения знак, Везни, често могат да бъдат “в облаците”, и докато той или тя е невероятнен при правенето на големи планове, осъществяването им може да бъде трудно. Работата с детайлно ориентирани знаци, като Дввата или Козирога, може да помогне на Везните действително да превърнат мечтите си в реалност, особено на работното място. Но когато говорим за мечти, Везните имат най-развинтеното въображение, което е  едно от най-големите им предимства и те често го използват като професия, като намират ранота в изкуствотото или литературата.

Те прекарват много време, за да разберат какво липсва в голямата картина на живота им може да се чувстват нещастни, ако се фокусират твърде много върху едно нещо, независимо дали е работа, партньор или член на семейството. Везните са най-добре, когато балансират графика си, като включват и достатъчно време за себе си.

Когато Везните се влюбвят, той или тя хлътва жестоко, но този знак също така признава, че има място за повече от една голяма любов в живота му. Везните са прагматични в любовта, осъзнавайки, че различните отношения често имат различни сезони.

Въпреки че Везните изглеждат самоуверени в очите на другите, те може да се борят с несигурността, особено когато се отнася до личната идентичност, която понякога е доста непостоянна. Въпросът, който тормози всички представители на този знак е: “Кой съм аз?”. Те може да открият, че тяхната идентичност се променя въз основа на това къде са в живота си и с кого прекарват времето си. За да се чувстват по-уверени в идентичността си, социалните Везни трябва да прекарат време със себе си и да опознаят вътрешното си аз.

Везните са силно привлечени от интелекта, което е също толкова важно, колкото и външния вид, когато става дума за партньорите, в които се влюбват. Този знак вълнува от нестандартни връзки – ролеви игри, мръсни разговори и игри в спалнята, които служат за засилване на техния интерес.

Най-големите предизвикателства за Везните

Везни са чудесни в това да накарат всички около тях да се чувстват щастливи – но каква полза е, ако те самите са нещастни? Везните имат фино настроен вътрешен компас, но понякога пренебрегват това, което искат, в полза на това, което прави всички останали щастливи – и този навик не работи добре за тях в дългосрочен план.

Тайното оръжие на Везните

Оръжието на този знак е въображението им. Въображението на Везните е несравнимо и те винаги могат да измислят нов начин за разглеждане на даден въпрос. Везните са благословени и с безгранично творчество. Дори ако работят в доминирана от данни област, творчеството им показва нови начини да виждат нещата.

5-те основни причини да обичаш Везни:

Правят другите да се чувстват комфортно. Хората обичат да се намират около Везните и вие също ще заобичате. Стая, пълна с хора, е тяхното щастливо място.

Начина, по които виждат всичко е несравним. Виждат цветови комбинации, модели и изкуство, където другите хора не могат, а творческите им подаръци се изплащат многократно.

Те са майстори комуникатори.

Не се страхуват да опитат нещо ново. Знаят, че нищо не е постоянно, което прави стартирането на нещо ново – независимо дали се омася за преместване, нова любов или нова професия – невероятно вълнуващо.

Те никога не са самотни. Умът им е безкраен източник на вдъхновение и винаги могат да се забавлявате – дори ако смартфонът им не е наблизо.