11 сериала, които можете да изгледате на един дъх

Ако сте уморени от безкрайни сапунени опери, предлагаме ви 11 невероятни истински сериала, които ще можете да изгледате за един ден или дори по-малко.

Затова направете си пуканки, заредете се с настроение и се потопите в завладяващите истории, които няма да ви оставят безразлични.

Голиат /Goliath/

Опозорен, но много опасен адвокат получава възможност да отмъсти на компанията, която го уволнява. Това е истинска драма за несъвършенството на съдебната система, която показва колко слаб или силен е човекът, който живее със законите. Били Боб Торнтън е дяволски добър – както винаги.

Върха на езерото /Top of the Lake/

12-годишнатаТъй Мичъм е бременна в 5-я месец, когато влиза в ледените води на езерото и … изчезва. Робин Грифин, завърнал се в родния си град, приема необичайния случай. Изглежда, че истинското зло е дошло в това живописно селце. Хората търсят рая, но откриват истински ад, където не ногат да се спечелят честни пари, където има толкова малко щастие. Не само, че Робин трябва да открие липсващото момиче, но и да се изправи пред миналото си. Това е хипнотизираща картина, която ви вкарва в най-тъмните й дълбочини и ви кара да мислите за нея дълго след края й.

Милиардери /Billions/

История за сблъсъка между амбициозния финансист на Wall Street Боби Акселрод и упорития американски адвокат Чък Роуад. И двамата са силни личности и господари на търговията си и нито един от тях няма да отстъпи. Този сериал е за това, докъде сме готови да стигнем в стремежа си към парите – големи пари. Духовни диалози, великолепна игра – всичко в този сериал е с най-високо качество.

Възкресените /The Returned Les Revenants/

В един малък град, в един и същи ден, различни хора се опитват да се завърнат в домовете си. Те все още не знаят, че са мъртви от много години. Когато решават да се върнат на място, което вече не съществува, тези “възкръснали” скоро ще открият, че не са сами и тяхното връщане не е единственото странно, което се случва. Дълбок, очарователен и понякога мистериозно страшен, този сериал може да се изгледа на един дъх.

Катастрофа /Catastrophe/

Роб е американец, Шарън е ирландка; те нямат много общо, но само една нощ в Лондон променя живота им завинаги. Всъщност го истинска бъркотия. Бебето и решението да го запазят внезапно всяват трудности на и не изглежда, че проблемите с времето ще утихнат. Въпреки това, те са почти на 40, а не на 17. Вместо да крещят и вдигат скандали, те, доста често се шегуват и то цинично. Умнен и забавен телевизионно сериал за трудностите на живота и изборите, които правят възрастните.

Десет малки негърчета /And Then There Were None/

Осем непознати получават покана за луксозен островен замък. Скоро обаче гостите са изненадани да научат, че там няма домакини, а единствените хора, които живеят в къщата, са семейни двойки слуги. Това са тези, които свирят грамофонни записи на събирането, което с огромен глас ги обвинява за убийства и обещава възмездие според престъпленията им. Гостите не могат да напуснат острова и се оказват в смъртоносен капан. Препоръчва се на всички любители на детективските истории, особено тези на Агата Кристи.

Нощният мениджър /The Night Manager/

Нощен мениджър на европейски хотел е назначен от агенти на специални служби за проникване в международна мрежа от търговци на оръжия. Една много интелигентна история с такива блестящи британски звезди като Хю Лори и Том Хидълтън, интригуваща и блестяща режисьорска работа – звучи като причина да излезе от реалността само за 6 часа и да се насладите на този сериал.

Изгнаник /Outcast/

Сюжетът разказва история за млад мъж, който се опитва да разбере защо е преследван от свръхестествени неща през целия си живот. Тъмно, мистично, интензивно, но все пак толкова завладяващо, този филм няма да ви позволи да разкъсате очите си от екрана до края.

Германия 83 /Deutschland 83/

Мартин Раух, 24-годишен източногеранец, е нает от HVA да проникне в армията на Западна Германия и да изпрати обратно информация за движенията на НАТО. Младият мъж се намира в един съвсем нов свят, където вижда не само тайни и интриги, но и чудесата на цивилизацията, които никога преди не е виждал. Това е истинска шпионска драма, изпълнена с неочаквани обрати и истински човешки чувства.

Буквата А /The A Word/

Семейство Хюс работят, обичат и се борят като всяко друго нормално семейство. Но всичко се обръща с главата надолу, когато най-малкият им син е диагностициран с аутизъм – и те вече не са като всяко друго нормално семейство. Сериала е чудесна комбинация от обществените проблеми и светъл хумор – новият живот на едно голямо и любящо семейство е изпълнен от забавни ситуации. Добра актьорска игра, чудесна режисура и страхотен саундтрак.

Марсела /Marcella/

Героинята е претърпяла труден развод и бавно се връща в ежедневието си, когато се случва поредица от убийства. След кратко разследване жената осъзнава някаква връзка между тези събития и предишните случаи, по които работи, но не е успяла да приключи. Прилична детективска история с интригуваща развръзка и бързи действия.