Вашият месец на раждане ще разкрие много за вашето здраве

Изследванията показват, че месецът, в който се е родил човек, засяга не само неговия характер, поведение и живот като цяло, но и неговото здраве. Учените от Будапеща и Испания казват, че са проучили какви заболявания имат хората през лятото, пролетта, есента и зимата.

Погледнете месеца, в който сте се родили, и разберете какви здравословни проблеми може да имате.

Януари 

Родените през януари имат тенденция към депресивно настроение, депресия и самоубийство. Януарските хора често са преследвани от болки в долната част на гърба, запек, сърдечни пристъпи, мигрена и стомашни язви. Жените могат да имат проблеми с менопаузата. В същото време хората от януари са три пъти по-малко засегнати от проблеми с щитовидната жлеза, отколкото тези, родени през септември.

Февруари 

Тези, които са родени през последния месец на зимата, трябва да обърнат сериозно внимание на щитовидната жлеза. Проучванията показват, че 34% от хората, родени през февруари имат проблем с този орган. Зимните мъже често страдат от сърдечни заболявания, а жените – от тромбоза. Остеоартритът е друга болест, която се проявява при 13% от хората на февруари.

Март

Почти всички хора, родени през първия пролетен месец, са склонни към хипертимия: те почти винаги са в добро настроение и е много трудно да ги извадите от доброто им настрение. Мартенските жените трябва да следят състоянието на ставите и здравето на гърба: артрит, ревматизъм се срещат в 45% от случаите. По-рядко жените имат запек – 9%. Мъжете, родени през пролетта, трябва да бъдат предпазливи от сърдечни проблеми, катаракта и астма. 

Април 

Априлските жени трябва да се подлагат на редовни медицински прегледи. В крайна сметка жените, родени през този месец, най-често са диагностицирани рак. Също така трябва да имате предвид тенденцията към бронхит и остеопороза. Мъжете често трябва да обръщат внимание на здравето на щитовидната жлеза. Също така, силният пол е склонен към астма и остеопороза. 

Май

Майските хора да са склонни към депресия, диабет и астма. Жените трябва също да се пазят от хронични алергии, остеопороза и запек. Мъжете трябва да обърнат специално внимание на състоянието на психичното си здраве. Представителите на по-силния пол, родени през май, са склонни към депресии. 

Юни

Хората, родени през лятото, гледат на света положително, но в същото време са склонни към промени в настроението. Следователно, циклотимията е първото нещо, на което трябва да се съсредоточим. Това заболяване е доста опасно, тъй като в някои случаи може да прогресира, превръщайки се в психично разстройство (биполярно разстройство, маниакално-депресивна психоза).

Мъжете, родени през юни, са с 34% по-малко вероятно да страдат от депресия и 22% от болки в гърба, отколкото хората, родени през други месеци на годината. Жените имат 33% по-малка вероятност да претърпят мигренозно главоболие и 35% по-малко вероятно да получат менопауза.

Юнските жените трябва да се страхуват от артрит, уринарна инконтиненция и ревматизъм, а мъжете се нуждаят от катаракта, сърдечни заболявания и хроничен бронхит.

Юли 

И двата пола, родени през юли, са склонни към подобни заболявания: жените и мъжете могат да страдат от хронична болка в шията, астма и артрит. Внимание трябва да се обърне на редовните здравни прегледи: родените в средата на лятото са склонни към рак.

Август 

Августките жени са склонни към тромбоза, ревматизъм и артрит. Мъжете често изпитват астма, остеопороза и проблеми с щитовидната жлеза.

Септември

Хората, родени през есента, като правило са много емоционални. Може би това е поради способността да се ядосват във всяка ситуация, те не са склонни към депресия или биполярни разстройства. Родените през септември, и жени и мъже трябва да наблюдават здравето на щитовидната жлеза. Остеопорозата е друга честа болест, която се среща при 14% от хората, родени през първия месец на есента. Също така, мъжете трябва да се пазят от астма, а жените – от тумори. 

Добрата новина за хората през септември е, че те са по-малко склонни да имат хронични заболявания, отколкото хората, родени през други месеци.

Октомври

Жените през октомври са склонни към повишен холестерол и анемия. Мъжете често изпитват мигрена и проблеми с щитовидната жлеза. И двама пола трябва да се страхуват от остеопорозата.

Ноември

Жените, родени през последния месец на есента, често страдат от сърдечни пристъпи, разширени вени и запек. Но ноемврийските дами не трябва да се страхуват от проблеми с менопаузата. Мъжете могат да имат хронични кожни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза и сърдечни проблеми.

Декември

Жените, родени през последния месец на годината, често изпитват заболявания като астма, хроничен бронхит и тромбоза. Декемврийските мъжете са склонни към депресия и сърдечни проблеми. Също така, представители на по-силния пол могат да бъдат наблюдавани за катаракта.

За проучването

Учени от университета в Аликанте (Испания) идентифицираха връзката между месеца на раждане и честите заболявания въз основа на проучване, в което взеха участие 5 000 души (мъже и жени) на възраст 40-65 години. Учени от Будапеща направиха подобно проучване, в което участваха 2 хиляди жени и 2 хиляди мъже. Резултатите от двете проучвания са идентични, основани на тях, и е съставен списък на най-честите заболявания сред хората, родени през определени месеци на годината.

Какво мислите за изследването? Дали месецът на раждане действително определя болестите, за които трябва да сме наясно? Споделете вашето мнение!