Умствени пъзели, които могат да увеличат мозъчната сила

Според научно изследване, публикувано през 2012 г., рискът от болестта на Алцхаймер е значително намален при тези, които редовно участват в дейности, стимулиращи ума.

Това означава, че хората, които активно играят игри като шах или решават пъзели, не са засегнати от болестта на Алцхаймер или деменция!

Ние обичаме мозъчно-стимулиращите дейности от всякакъв вид! Днес сме събрали няколко загадки, които ще ви помогнат да поддържате остър ум на всяка възраст. Късмет!

1. Коя е омъжена?

2. Преследване

Един детектив преследва престъпник, който се натъкнал на една самотна къща. Собственикът на къщата поканил детектива да погледне.

Детективът попитал: – “Някой влизал ли е тук?”

Собственикът отговорил: “Не, и никой не е напуснал къщата.”

Детективът попита: “Живеете ли със семейството си?”

Собственикът казал: “Не, съм сам.”

Детективът попита: – “Благодаря ви. Искате ли цигара?”

Собственикът отговорил: “Не, благодаря! Аз не пуша.”

Детективът заключил: “Имам три доказателства, които доказват, че лъжете.”

Какво научил детективът в стаята?

3. Бягство

Много отдавна в царството далеч, далеч имало един цар, който не позволяваше на никого да напусне империята му и не позволява да влизат чужденци. Имало само един мост, който свързвал царството му с външния свят. Кралските заповеди гласели, че всеки, който иска да излеза извън кралството, трябва да бъде убит. И всеки, който влиза, трябва да бъде върнат обратно.

За да си почине, пазачът седи в кабинката си 5 минути и се връща на стража. Отнема 8 минути да се предвижи по моста.

Само една жена успяла да избяга. КАК?

4. Гмуркане

Едно момче решило да стане водолаз. При първото му гмуркане той бил замаян и се изгубил напълно под водата. Той не знаел пътя към повърхността. И на всичкото отгоре той бил изчерпал кислорода си.

Как е намерил пътя обратно?

5. Загадъчна смърт

Детектив наблюдавал мъртва жена, лежаща на тротоара, близо до висока жилищна сграда. Изглеждало, че е приключила живота си, скачайки от един от прозорците.

За да разбере какво се е случило, детективът отива на първия етаж, отваря затворения прозорец и хвърля монета през прозореца. След това отива на следващия етаж и повтаря тези действия. Докато стигне до последния етаж, той продължава да прави това.

Когато се върнал на мястото на престъплението, заключил, че това е убийство.

Как го разбрал?

7. Меден месец

Младоженци били на медения си месец. Но съпругът се върнал сам от пътуването и казал, че съпругата му е умряла от лошо приключение. Полицаите го арестували и казали: “Според вашият туристически агент сте убили жена си”.

Как агентът знаел, че става въпрос за убийство?

Отговори

1

2.

3.

Когато пазачът бил вътре в кабинката, жената тръхнала по моста. Тя вървяла в продължение на 5 минути, докато е вътре, а после се сменила посоката към царството. Когато била помолена за документи, се наложило да я върнат обратно извън царството.

4.

Пътят към повърхността е мястото, където отиват мехурчетата.

5.

Не можело да се самоубие, тъй като всички прозорци на всеки етаж били затворени.

6.

Мъжът бе резервирал еднопосочен билет за жена си, а за себе си не.