Учените определиха 5-те основни неща, които намаляват риска от изневяра

Когато създаваме семейство, всеки иска да бъде щастлив в брака си. И един от критериите за щастие е верността.

Уилърд Харли младши, доктор по клинична психология и съветник в брака, проведе експеримент с повече от 800 двойки и разбра, че мъжете и жените имат основни нужди, които трябва да бъдат удовлетворени, за да се намалят шансовете за изневяра.

Ето кои нужди, според Харли, трябва да бъдат удовлетворени, за да се гарантира, че двойката е щастливи и партньорите не искат да променят нищо.

Тя се нуждае от нежност, а той от секс

  • Жените имат нужда от нежност

Не става дума само за нежност, но и за привързаност и любов. Тези чувства могат да бъдат изразени по няколко начина: целуване и прегръщане, цветя, обаждания и общи жестове на грижа. Всички тези неща правят жената да се чувства защитена и комфортно.

  • Мъжете имат нужда от секс

Жените често подценяват силната нужда на мъжете да правят секс. Уилард Ф. Харли смята, че нуждата от секс и женската нужда от нежност са свързани помежду си. Ако мъжа не показва любов или нежност, има минимален шанс да получи секс. И обратното, ако една жена не позволи на мъж да прави секс с нея, той няма да бъде нежен и загрижен за нея.

Тя има нужда от разговори, а той иска приятел за хобита и развлечения

  • Жените имат нужда да говорят

Жените се нуждаят от мъжете, за да ги изслушат и да им дадът обратна връзка относно това, което казват. В добрата връзка, двойката разговаря. За жените е много важно да с кого да говорят. Уилард Ф. Харли разбра, че за да се чувстват удовлетворени, жените се нуждаят от около 15 часа от вниманието мъже на седмица. Това е малко повече от 2 часа на ден.

  • Мъжете се нуждаят от това, жените да бъдат техен партньор в забавленията

Жените често споделят интересите на своите партньори по време на срещи: отиват на риболов, гледат футбол и т.н. В брака, те или се опитват да накарат своите партньори да се радват на това, което харесват, или да оставят съпруга си да върши това, което харесват сам. Но за мъжете е много важно техните съпруги да са добри приятели. Според психолога релаксирането със съпругата е второто най-важно нещо за мъжете.

Тя се нуждае от честност, а той иска атрактивна жена

  • Жените се нуждаят от честен и открит партньор

Доверието на жените се основава на честността на партньора им. Ето защо, за да не загуби доверието си, е много важно мъжа да бъде честен дори и в най-малките подробности.

  • Мъжете се нуждаят от физически привлекателни съпруги

Нека да бъдем реалисти: мъжете не оценяват своите съпруги само по ума им. Те също така се нуждаят от физическа привлекателност.

Тя се нуждае от достатъчно пари, а той от уютна къща

  • Жените трябва да имат достатъчно пари

Можем да кажем, че никога нямаме достатъчно пари, но има определена сума, необходима за живота, стабилността и сигурността. Това е, което ученият констатира.

  • Мъжете се нуждаят от уютен дом

Мъжете се срещат с много проблеми и задачи всеки ден, които трябва да се разрешават, така че е много важно те да имат подредено и уютно място, където да могат да си почиват. Тази нужда е толкова силна, че дори мечтаят за нея.

Тя има нужда от съпруг, който да е добър баща, а той се нуждае да му се възхищават

  • Жените се нуждаят съпрузите им да бъдат добри бащи

Важно е за жените, техните съпрузи да са добри примерни модели за синовете си и представа за съвършен мъж за техните дъщери. Също така мъжете трябва да поемат определени отговорности в развитието и образованието на своите деца.

  • Мъжете искат да им се възхищават

Важно е мъжете да се гордеят със себе си и да осъзнаят, че жените им се възхищават. Искреното възхищение е сериозен мотиватор за мъжете. То ги вдъхновява да дават още повече.

Съгласни ли сте с учения или имате различно мнение? Кажете ни в секцията за коментари по-долу!

Излюстрации: Alena Tsarkova