Учените спечелиха Нобеловата награда за формула, която помага на всеки да намери своя перфектен партньор

През 1962 г. двама учени са разработили формула за любов, с помощта на която могат да бъдат създадени хармонични двойки от мъже и жени.

Формулата бе финализирана от трети учен, който спечели Нобелова награда през 2012 г.

Разбрахме как да намерите подходящ партньор, без да издавате собствените си очаквания.

Стъпка 1: Определете какви черти на другия човек са важни за вас

Разделете парче хартия на 2 колони. В първата колона запишете 5 черти, които вашият партньор трябва да притежава. Във втората колона, напишете 5 черти, които няма да можете да понесете.

Стъпка 2: Изберете тези, които отговарят на тези изисквания с 99%

Сред всички, които познавате, изберете най-атрактивния човек в съответствие с вашия списък. Може би, късмета веднага ще ви се усмихне и ще откриете любовта на живота си веднага. Основното нещо е, че трябва да отговаряте и на очакванията на другия човек.

Стъпка 3: Какво трябва да направите, ако сте отхвърлени:

Ако сте били отхвърлени от избрания от вас човек, изберете следващия, който харесвате и притежава необходимия набор от черти. Не забравяйте да работите върху себе си, за да увеличите собствената си привлекателност в очите на вашия потенциален партньор.

Стъпка 4: Не се задоволявайте с по-малкото и не се обръщайте към миналото си

Изберете само потенциалните партньори, които притежават най-малко 75% от положителните черти в списъка ви. Тогава има голяма вероятност, когато първоначалното състояние на страстта свърши, вашата взаимна любов да остане. Не се поддавайте на изкушенията и натиска от хората около вас.

Ако връзката ви свърши, започнете със стъпка 1. Насладете се на себе си и направете кръга на познатите си по-широк.

Как работи формулата за различни хора?

Нека си представим група от 3 жени и 3 мъже. Ето как изглеждат техните списъци:

Всеки от тях знае точно какъв е техният списък на предпочитанията при потенциалните си партньори. Лиза и Зоуи харесват всички 3-ма мъже, докато Соня харесва само двама мъже. Докато Арни харесва само Соня.

В началото всяка от жените показва нейната привлекателност към мъжа, който е на върха на своя списък.

Мъжете правят същото.

За съжаление досега няма двойки, тъй като няма взаимна привлекателност. Сега жените показват, че те са привлечени от втория човек в техния списък.

Мъжете също разширяват предпочитанията си и се приближават до вторите дами от списъците си. Арни все още се интересува само от Соня.

Ако една жена подходи към 2-ма мъже от списъка й, тя ще избере този, която е на първо място в нейния списък.

Например, Лиза веднага бе привлечена от Марк, макар че беше втори в списъка й. Що се отнася до Марк, любимата му е Зоуи, но тя не е съгласна да го срещне, защото е последното й предпочитание. Ето защо Марк се доближава както до Зоуи, така и до Лиза.

Ник се доближи до Лиза от самото начало. Но той не беше любимия й. Ето защо, когато Марк, номер едно, започва да я ухажва, тази двойка се формира.

В резултат на това се установяват 2 двойки:

Соня не намери подходящия партньор, който очевидно не е сред тях. Арни също не може да спечели Соня, така че временно е сам.

Ето как действат сайтовете за запознанства. Някои хора, които изключвате веднага, други, с други просто говорите, а се срещате само с тези, които са ваши любими.

Тайната на тази формула е, че тя включва изискванията и на двете страни. Мъжът образува двойка само с жената, която в крайна сметка се интересува от техния съюз.

Днес този алгоритъм се използва в училищата при избора им на студенти, задачите на лекарите в болниците и дори при търсенето на донори на бъбреци.