Топ 5 най-чувствени роли на Леа Сейду

Да накараш двама мъже да се побъркат, да завъртиш романас с момиче, да покориш фантастично чудовище – е способна само французойката Леа Сейду (поне със сигурност в киното).

Организационният комитет на филмовия фестивал в Кан през 2018 г. оповести състава на журито на основния конкурс и този път включи “примерно момиче от благородно френско семейство” – актриса и модел Леа Сейду (между другото на френски фамилното й име е малко по-различно – Sedu – с акцент върху последната сричка).

Сейду е само 32-годишна, но в нейната филмография има повече от три дузини филма, а след бременността и раждането през 2017 г. (през изминалата зима актрисата роди син  Джордж от партньор си Андре Майер), тя отново е в редиците и активно работи върху попълването на професионалното си портфолио.

Леа ─ собственик на оригинален външен вид и не е чудно, че многократно е красяла кориците на модени списания и рекламни кампании на много известни марки, включително Louis Vuitton и Прада.

Време е да си припомним ролите, в който имахме време да се влюбим в това харизматично момиче.

“Агент 007: Спектър” (2015)

Интересно е, че самата тя не смята себе си за красива, притежавйки класическите черти на една жена. “Назначаването” й за ролята на момиче на Бонд след Моника Белучи (красотата на която, няма да коментираме, е твърде очевидна) постави Лея донякъде в неудобно положение: бившите приятелки на известния разузнавач се отличават с безупречни мерки и идеални форми. Но може би това отклонение от стандартите помогна на Сейду?

“Красавицата и звяра” (2014 г.)

През 2014 г. се излиза следващата екранна адаптация на известната приказка “Beauty and the Beast”. Да кажем със сигурност кой е авторът на романтичната история вече е трудно, поне има много варианти. Този път главните герои са френският “грозен красив” Винсънт Касел и Лия Сейду. Между другото, благодарение на Сейду, филмът се оказа не толкова детски – необходимо е само да обърнете внимание на неверочтната рокля на французойка. Въпреки това, филмът се оказа сладникъв, създателите на новата версия много украсиха сюжета, правейки го още по-вълнуващ, а героите на главните герои са по-двусмислени. Във финала всичко приключва добре, приказката е приказка – тук силата на любовта винаги помага да се създаде чудо.

“Животът на Адел” (2013 г.)

Благодарение на режисьора Абделлатиф Кешиш, Леа стана известна: след грандиозен триумф на филмовия фестивал в Кан, “Златната палма”. Опашки пред парижките кина и това, че всички започнаха да говорят за нея спотвърдиха, че в крайна сметка тази роля може да се нарече най-провокативната от всички до този момент на актрисата. Във филма Лея изпълнява ролята на художника Ема. Тя създава, влюбва се, разочарова, оцветява косата си в цвят, който съвпада с настроението й и този път е син. Въпреки факта, че във филма става дума за връзката между две момичета, линиите между “нормалност” и “аномалия” са напълно изтрити, защото това е любовта като глобално чувство.

“Полунощ в Париж” (2011)

В филма на Уди Алън, Леа се появява само веднъж, но това е достатъчно за кинематографията. Този филм, разбира се, е за любовта – за любовта в Париж. За главния герой внезапно се отваря една от многото тайни на града на всички любовници – врата към миналото, където можете да срещнете велики художници и писатели (и дори да завъртите роман). Въпреки това, както знаете, всяка приказка има своя край, така че героят все пак ще се върне към реалността. Но няма да остане отегчен за дълго време – в крайна сметка ще се срещне с героинята на Лея Сейду, с която веднага ще се разхожда в дъжда. Какво друго да направите при една романтична среднощна разходка в  Париж?

“Хубавият човек” (2008)

Кариерата Леа започва с не много натоварена с  чувство за хумор комедията „Mes copines“. Ролята на неопито момиче, което те първа започва да осъзнава нейната сексуалност, се превръща в първият фрагмент на един цял калейдоскоп от съблазнителни образи. В “Хубавия човек” Лея се появи пред публиката като млада красавица, която познава забранена страст. Ще има всичко, което французите обичат толкова много – една невинна романтика със съученик за тези, които вярват в чистата любов и страстна афера с учителя, посветена на зрителите, които напълно разбират, че всяка любов се основава на емоции. Режисьорът на Кристоф Оноре, заедно с очарователната Леа Сейду, разбират вселената и трябва да задържим дъха си и да се наслаждим на тази френската любовна емоция.