Топ 5 на тенденциите в градината за 2018 година

Пролетта е тук и е време да започнем да мислим как да прекарваме повече време на открито. Ако имате вътрешен двор или градина, давайки му от време на време refresh, времето и парите за това са добре похарчени. 

Направете своето външно жилищно пространство по-функционално (и красиво!), като се запознаете с най-добрите тенденции за градината през 2018 година.

1. Малките градини са топа за 2018

Снимка:Jarrett Yoshida Design

Независимо дали имате малък вътрешен двор, страничен двор или голямо открито пространство, това е една от тенденциите за уютни, интимни пространства през 2018 г. Имате 150 кв.м., с които разполагате? Направете най-хубавата малка градина! Можете да имате зона за сядане, зона с вода или огън, както и изобилие от зеленина под формата на саксийни растения.

Ако имате голяма, открита площ, това е годината, за да разгледате разделянето й на по-малки пространства. Няколко начина, по които можете да направите това, са:

  • Създаване на кът за сядане или хранене от камък
  • Добавяне на беседка и лозя, създавайки илюзията, че влизате в друг свят
  • Създаване на място за хранене на открито под веранда
  • Създаване на място със столове и огнище

Ключът е да се обгради малкото пространството със саксийни растения, живи плетове, дървета или лози, създавайки интимни зони, които ви привличат към тях. Разгледайте тези идеи, за вдъхновение:

Снимка: Abhiland Architects

Снимка: Robert Hughes Garden Design

Снимка: Siol Studios

2. Вертикалните градини са актуални точно сега

Живата стена или вертикалната градина е красив начин да добавите малко живот към стената. Ето няколко идеи за това как можете да го направите във вашата градина:

Снимка: Eco Walls

Снимка: Bright Green Landscapes

3. Екологичното озеленяване е една от най-актуалните тенденции в градината през 2018 година

Снимка: Coffman Studios

Не влаголюбивите растения ни спестяват време и пари. Те изискват по-малко поддръжка и по-малко поливане. Също са доста интересни. Става дума за геометрия и архитектура; за поразителен ефект, помислете за добавяне на чакъл, камък или плочи сред тези.

4. Вода, вода и пак вода

Снимка: Teserra Outdoors

Природосъобразните екологични градини са популярни. И предоставянето на вода за птици и диви животни, докато се наслаждавате на успокояващия външен вид и звуците на течаща вода, правят водата в градината красива и практична.

5. Градина на масата

Снимка: Fenton Roberts Garden Design

Любимата ни тенденция за 2018 е че ядливите неща в градина трябва да преобладават. Независимо от размера на вашето пространство, вероятно ще можете да намерите място за плодово дърво или лехичка със зеленчуци или марули или дори малко градински билки. Искате ли да минете на следващото ниво? Добавете няколко пилета за пресни яйца! Ето някои идеи:

Снимка: Aloe Designs

Снимка: Southern Living

2018 е времето, за да се наслаждим на откритото си пространство. Решете какво работи най-добре за начина ви на живот и нуждите и го направете просто и естествено.

Имате ли великолепен дизайн на градината? Оставете коментар и ни споделете вашето приказно кътче!