Топ 10 на най-отвратителните домашни буболечки и как да се отървете от тях

Може да се изненадате, че някои от тези домашни буболечки са полезни, но други се оказват доста опасни. Така или иначе, ще ви покажем как да се отървете от тях.

Стоножки

Няма нищо по-ужасяващо, от това да видите в къщи стоножка, която бяга по пода и се шмугва под дивана ви. Те са безопасни, но повечето хора са уплашени от тези страховити домашни буболечки. Домашната стоножка обикновено има 15 крака и може да пътуват 40 м за 1 секунда, което обяснява защо улова на една от тези буболечки е почти невъзможен.

Бълхи

Ако вашите домашни любимци са донесли бълхи във вашия дом, вие ще разберете. Тези вредители може да са малки, но те скачат много и хапят, особено през по-топлите месеци. Ако сте атакувани от бълхи, най-добрата форма на превенция е да защитите вашите домашни любимци с нужните средства против бълхи.

Паяци

Възмутени сте от паяците, които създават паяжини във вашата къща? Паяците често идват на закрито, търсейки топлина и храна. Всички знаем, че те ядът други насекоми, което може да е от полза, но наистина ли искате да споделите вашия дом с тях? Можете да се отървете от паяците с малко търпение и правилна тактика – но действайте бързо, преди да имат шанс да си снесат яйцата!

Мухи

Има много различни видове мухи, от дренажни мухи и мухълчета до домашни мухи и комари. Независимо от вида, всички те са досадни, когато са във вашия дом. Мухите са не само обезпокоителни, но също така могат да носят болести и са опасни за здравето, ако не се прогонят. Така че, ако имате редовни, досадни мухи, е време да се погрижите за тях.

Термити

Термитите могат да причинят сериозни щети на вашия дом. Те са особено неприятен вредител и са известни с това, че е трудно да се отървете от тях. Ако забележите някой от тези дървояди или признаци на тяхната дейност, важно е да се справите с тях веднага!

Комари

Комарите могат да се окажат особено досадни, щом влязат в къщата ви – особено, тъй като може да е трудно да ги забележите, докато не настъпи ухапване. Комарите имат кратък живот, така че ако не им дадете шанс да се възпроизвеждат, те няма да бъдат проблем. За да ги обезкуражите, пазете торбите за боклук плътно затворени и ги изхвърляйте, за да не се появяват никакви комари или плодни мухи.

Акари

Преди да можете да направите нещо, за да предотвратите заразяването с акари на леглото, ще трябва да знаете как изглежда вредителят и къде се крие. Тези насекоми имат малки, плоски, овални тела, кафяви на цвят. Те се крият в матраци, рамки за легла, спално бельо, мебели, килими.

Хлебарки

Хлебарите са известни като трудни за проследяване и отстраняване за постоянно. Те обаче имат слабост – задържат се в райони, богати на ресурси. За предотвратяване, не давайте на хлебарки никакви скривалища. Най-важното е да премахнете остатъците от храна от дома си. Това включва купчини картони, списания и вестници, които харесват хлебарките. Опитайте се да махнете всичко от пода, освен ако не е абсолютно необходимо да го съхранявате там.

Мравки

Когато видите мравка, първият ви импулс вероятно е да я стъпчете. Но не. Ще я убиете, но зад всяка мравка, която видите в къщата може да има още стотици. Тези, които виждате, са разузнавателни мравки, които търсят храна, за да се върнат в колонията.

Кърлежи

Експертните твърдят, че това лято ще има бум на кърлежи. Тези вредители са опасни за хората и домашните любимци, тъй като те могат да носят болести.