Ти си много по-красива, отколкото си мислиш: доказателства от психолози, които ще те убедят

Ние всички се гледаме в огледалото и си мислим, че ще бъдем по-щастливи, ако имаме по-плоски стомаси, по-изправени носове и всички бръчки и несъвършенства изчезнат. Всички тези „недостатъци” ни създават лошо настроение и ни карат да променим нещо по външен вид и в живота ни.

Искаме да се отървем от “дефектите” и да постигнем идеала. Ако искате да сте сигурни, че сте очарователна и накрая приемете своя външен вид, прочетете нашата статия и се опитайте да запомните прости истини. Те ще ви помогнат да разберете колко безполезни и погрешни стремежи за „идеалното тяло” всъщност могат да бъдат.

Стандартите за красота, с които живеем днес, са нереални

През годините световните медии, телевизията и списанията създадоха лъскав образ на това как трябва да изглеждат идеалните мъже и жени. Това се прави с помощта на билбордове и знаменитости, които определят владеят модните тенденции. Единствената цел на това е да ни се втълпи кое е красиво и кое не.

Но повечето от тези стандарти за красота не съответстват на реалния живот. Няма такова нещо като идеално тяло. Дори знаменитости и фотомодели не изглеждат като на снимките, тъй като повечето реклами и плакати в списания се обработват с различни програми.

Трябва да приемете особеностите на тялото, които преди сте мразели

Разберете какво точно в тялото ви не ви харесва и защо. Отделно от това, ние отбелязваме, че “дефектът” който не харесваме е за нас, а не за другите хора. Може би тази черта ще привлече някого. Определете причината за неудовлетвореност – това е първата стъпка към създаването на външен вид.

Точно както вие приемате приятелите или партньорите си, независимо от техните негативни качества, трябва да приемете и себе си. Осъзнайте, че има някои физически характеристики, които бихте предпочели да промените, но можете да живеете с тях доста щастливо.

Всеки от нас от време на време се чувства непривлекателен и несигурен

Всички ние имаме моменти на слабост и разочарование от себе си, това е нормално. В дните, когато погледнете в огледалото и не видите нищо положително във външния си вид, напомнете си: гледате човек, който е обичан от родители, съпруг, приятели и деца. Ако имате съмнения относно външния си вид, спрете за момент и задайте следните въпроси: „Сега настроението ми влияе ли върху начина, по който гледам себе си?“, „Спах ли достатъчно през последните 24 часа?“ , “Ядох ли днес и съм работил ли съм напоследък?” Тези въпроси са важни, защото те ви помагат да разберете, че външният ви вид често отразява сегашното настроение, енергия и здраве.

Вашето отражение в огледалото не определя какъв всъщност сте. Когато се погледнете в огледалото, виждате само външния вид. Но има и други неща, които ви правят това, което сте. Има мисли, вярвания, надежди, мечти и емоции, които са много по-силни от физическия вид, дори когато става въпрос за това как другите ви виждат и възприемат.

Понякога срещаме хора – невероятни личности, светли и силни. И ги виждаме красиви, въпреки че често визията на такива хора не е съвършена. В такава ситуация ние не сме привлечени от външната красота, а от вътрешната, която не може да бъде редактирана чрез Photoshop или пластична хирургия.

Вашето възприемане на реалността става вашата реалност. Ако се чувствате красива, ще бъдете красива! Красотата е не само на външен вид. Хората, които не се съмняват в себе си, са много по-привлекателни от тези, които се опитват да се „скрият”. Бъдете горди от таланта си, способностите, интелигентността, искреността и сърдечността си. И когато перфекциониста се появи в теб и каже нещо лошо за външния ви вид, направете всичко възможно, за да си припомните, че външността ви не отразява кой сте.