11 “Безвредни” фрази, които могат да изкарат бременната жена извън контрол

Бременните жени често са много раздразнителни. Хората често обвиняват хормоните и по специално гонадотропина. Но всъщност такова нервно състояние може да се обясни не само с физиологични причини: бъдещите майки са притеснени за децата си и защото наистина разбират колко голяма е отговорността, те са под огромно напрежение. Така че всяка привидно безобидна фраза, която хората казват, може да доведе до много дълбоки проблеми.

Решихме да направим живота на бременните жени по-лесен и направихме списък с фрази, които не трябва да се използват в присъствието на бъдеща майка.

Всички видове забрани

Като цяло хората не харесват забраните и ако говорим за бременни жени, това е специален случай. Бременните жени знаят по-добре от всеки друг какво може да направят и какво не може, защото техните лекари вече са ги информирали за това. Ако не сте лекар, не давайте глупави съвети, защото можете да направите повече вреда, отколкото полза.

Напомняне, че не трябва да бъдат нервни

Сериозно? Тогава защо трябва да казвате тези думи? Бременните жени са обезпокоени, защото искат бъдещото им бебе да е здраво. Освен това те изпитват хормонален дисбаланс в телата си. Така че, ако искате да направите живота си по-лесен, просто избягвайте да казвате такива думи; те могат да направят точно обратното на това, което сте възнамерявали.

Бременността не е болест

Ако е така, защо „диагностицираме“ бременността? Да, очакването на бебето е щастливо нещо, но пак това е много трудно за тялото.

Неуместни въпроси за репродуктивно здраве

Това е може би най-неуместният въпрос, който бихте могли да зададете на бременна жена. С други думи, хората питат дали една жена може да забременее. Изненадващо, не всички хора са готови да обсъждат репродуктивното си здраве с всеки и за някои хора, това може да бъде болезнена тема.

О, имаш толкова голям корем!

Обикновено, след като хората кажат това, те се опитват да докоснат корема. Моля, ако не сте близък роднина на бъдещото бебе, не правете това! Жените имат така наречения майчински инстинкт и не обичат други хора да са толкова близко до децата им. И да, тя знае за размера на корема й, няма нужда да й казваш за това отново. Това може да бъде наистина дразнещо. Най-доброто, което можете да направите, е да й помогнете, защото може да е трудно за нея да се движи.

“Когато аз бях бременна …”

Още по-лошо е, ако тази фраза е последвана от нещо като: “Когато бях бременна, коремът ми беше …” Бременните жени наистина се тревожат за бебетата си, за да си помислят, че нещо не е наред с тях. Дори и бъдещата майка да е сигурна, че бебето й е съвсем наред, това сравнение наистина е дразнещо и може да я накара да се чувства така, сякаш бременността й е по-лоша от чуждата.

Имате ли нужда от бебешки дрехи? Имам останали.

Трябва да бъдете много внимателни, когато се опитвате да предложите такава помощ. Много често, особено ако е първата им бременност, майките предпочитат да купуват нови дрехи за децата си и сами да избират магазините. Ако случаят е такъв, не забравяйте, че щедрото Ви предложение може да се приеме като опит да се отървете от нещата, от които не се нуждаете.

Прогнози за пола на бъдещото бебе

“Наистина ли? Тогава защо прекарах цялото това време, да ходя на ултразвук? Трябваше да попитам експерта веднага!” Всъщност, когато корема вече е видим, майките знаят какъв ще е пола на бебето им. Тогава е особено забавно, когато хората, които се опитват да предскажат пола и грешат.

Въпроси за имена

Този въпрос може да бъде зададен само от близки приятели и роднини. Ако не сте супер близки с бременната жена, не трябва да питате такива неща, защото това е наистина лично нещо. Някои хора предпочитат да не споделят идеите си за имена, защото са суеверни. И дори да мислите, че това е глупаво нещо, трябва да го уважавате.

Искаш ли да излезеш в отпуск по майчинство възможно най-скоро?

Това звучи така, сякаш мислите, че тя не си върши добре работата. Ако е вярно, просто й го кажете. Ако тя е добър служител и не предизвиква никакви проблеми, защо тогава да задавате този въпрос?

Вероятно ти се ядът някои солени храни

Да, тя иска хората да спрат да я питат за този абсурден въпрос! Не разпространявайте митовете за специалните вкусове, които бременните жени имат: в повечето случаи те са малко по-гладни от обикновено. Нещо повече, те не могат да ядат солени храни, защото това не е особено добре за тях.

Бонус: Дори след като бебето ви се роди, все още ще чувате фрази – някои от които са още по-досадни.

Чували ли сте някога други на пръв поглед безобидни фрази, казани на бременна жена? Кажете ни в раздела за коментари.