Сурогатна майка роди невероятни близнаци от различни бащи

Ще ви разкажем уникална история за двама мъже, които станаха щастливи родители на момче и момиче, родени от сурогатна майка. Тези деца се считат за близнаци само наполовина, въпреки че са родени от една и съща жена в един и същи ден. Бащата на Калдер е Греъм, а бащата на Александър е Саймън.

Мечти за продължаване на себе си

Тази британска гей двойка отдавна иска да се сдобие с биологични деца. Единственият шанс да се сбъдне мечтата им била сурогатна майка. Въпреки това, законите на Великобритания не позволяват ембриони, оплодени от различни бащи по време на IVF процедурата. В Канада мъжете се срещнали с 32-годишната Мег Стоун, майката на две деца, която наскоро била изоставена от съпруга си. Жената била здрава и се нуждаела от материална подкрепа.

Постижения на съвременната медицина

И Греъм, и Саймън мечтаели да видят името си в акта за раждане на детето. Те искали една сурогатна майка да роди децата им, но разбрали, че всяко развитие на събитията е технически вероятно. Имало големи шансове само един от оплодените ембриони да се закрепи в утробата на жената.

Въпреки това, невероятните постижения в областта на ин витро оплождането дали истинска надежда за успешен изход от начинанието.

Двойката отишла в Канада

Нашите герои отишли в Канада, където има процес на оплождане на два ембриони с различна сперма и то законно. Например във Великобритания процесът на прехвърляне на родителски права от сурогатната майка към биологични родители може да отнеме до 6 месеца. Мег Стоун признава, че е видяла профила на гей двойка на уебсайта на сурогатните майки. Тези мъже предизвикали положителните й емоции, благодарение на отворените им усмихнати лица. Когато се срещнали с Греъм и Саймън, било като да събереш двама братя със сестра им, която е изгубена в детството.

Жената искала да помогне на едно от семействата да станат щастливи родители. Способността да роди деца за някого би й позволила да забрави за трудностите в личния си живот. Тя сама отглеждала двама си сина: 12-годишният Джефри и 5-годишният Макс.

Добри новини

Двойката посетила клиниката за репродуктивно здраве в Лос Анджелис, за да оплоди ембрионите. Първоначално мъжете не можели да решат кой от тях да бъде биологичният баща. Изглежда, че Греъм искал това. Но Саймън искал също така да съхрани точното си копие. Преди да посетят клиниката в Лос Анджелис, те все още не знаели, че това е технически възможно.

Лекарят имал добри новини за тях. Специалистът казал, че и двамата могат да бъдат бащи. Половината от ембрионите ще бъдат оплодени със сперматозоиди от единия, а другата с “материал” на другия. Никой от тях не бел особено нервен преди решаващия етап. Може би степента на емоционален стрес понижила дългоочакваната новина.

Срещата с Мег минала гладко. Жената се представила пред бъдещите бащи със своите очарователни момчета. Греъм и Саймън били благодарни на сурогатнатаа майка, че е избрала тях сред хилядите други възможност. Те твърдят, че раждането на децата напълно променя живота им и направило семейството им пълноценно.

Очакване

Шест месеца по-късно един оплоден ембрион на Саймън и един ембрион на Греъм били поставени в утробата на Мег. Тогава мъжете се изправиха пред болезнено двуседмично чакане. Това време било необходимо, за да се разбере дали имплантираните ембриони в тялото на сурогатната майка ще се закрепят. Двамата рискували да загубят единия или дори и двата ембриона, но мъжете се опитали да не мислят за най-лошите сценарии.

Ултразвуково изследване

След две седмици лекарите казали на Мег, че е бременна. Сега жената трябвало да мине през ултразвукова процедура. Сканирането е вълнуващ тест за сурогатна майка и потенциални бащи. И Саймън, и Греъм били в офиса по време на ултразвуковото изследване. Отначало забелязали само едно сърце на екрана. Това означавало, че един баща скоро ще поздрави биологичното си дете. След няколко мига се появил и друг пулс. Двойката се прегърнала, не вярвайки в собственото си щастие.

Бременност

Мъжете решили, че ще поддържат връзка със сурогатната майка по време на цялата бременност. Искали да научат за всички важни моменти от развитието на бебетата. Така на 19-та седмица от бременността на Мег те отново пристигнали в Канада. По време на следващата рутинна ултразвукова процедура, бременна жена им позволява да докоснат стомаха й. Така че бъдещите бащи можели да почувстват, че децата им ритат. Това бил вълшебен момент за всички участници в процеса. По-късно Мег поканила двойката да си наеме къщата по време на коледните празници. Мъжете били възхитени от съвместната фотосесия и срещата с членове на семейството на сурогатна майка. Винаги е приятно да знаете, че съдбата на децата ви е в ръцете на една грижовна и любяща жена. Бременността преминала без усложнения, но на 31-та седмица Мег изпратила съобщение до бащите за странни болки. Мислела, че е време за преждевременно раждане, но това било фалшива тревога.

Раждане

Без колебание Греъм и Саймън отишли в Канада. Летенето през Атлантическия океан било обезпокоително, но в болницата открили, че нищо не застрашава живота на децата им. Те решили да не се връщат у дома до раждането през 36-тата седмица. И двамата мъже присъствали в приемната, а Саймън дори държал Мег за ръката. Първо се родил Александър и след няколко минути Калдър. Близнаците били перфектно здрави, но съвсем различни.