Страховете на мъжете, за които те никога не говорят

Възможно ли е дори мъжете да имат тайни страхове?

Те изглеждат толкова силни и решителни! “Няма начин!” е това, което много жени биха казали. Това обаче е просто друг стереотип, наложен от обществото.

Ние в Modernitta сме против стереотипите. Ето защо днес ще ви разкажем за 10-те неща, които всъщност притесняват повечето мъже.

1. Как изглежда тялото им

От много млада възраст жените се научават да мислят, че тялото им трябва да е идеално през цялото време. Те смятат, че трябва да тренират постоянно и да следват диета. Няма такива стереотипи за мъжете, но това не означава, че те не се притесняват за физическата си форма или че не се сравняват с добре изглеждащите мъже в списанията. В противен случай, защо мъжете ще прекарат толкова много време във фитнеса? Най-лошият им страх е някой да спомене биреното им коремче.

2. Парите

Парите са една от най-популярните причини, поради които мъжете се притесняват. Те са възпитани като бъдещи глави на семейството. Един мъж може дори да не иска да има приятелка, ако е разтревожен за финансовото си положение, защото мисли, че най-необходимото нещо за връзката са парите. Въпреки това грижата и вниманието са много по-важни за жените. Ако грешим и това, което наистина има значение за едно момиче са парите, тогава тя не си заслужава времето.

3. Височината

Как може един мъж да не се притеснява, ако една от основните характеристики на “идеалния мъж” е височината? Ако жените полагат по-малко грижи, тогава момчетата, които не са толкова високи, ще имат по-големи шансове. Размерът няма значение, освен ако не говорим за размера на сърцето му.

4. Другите мъже могат да бъдат заплаха

Ревността на мъжете обикновено не е толкова очевидна, колкото женската, но болката им е също толкова голяма. Вашият партньор може да не показва някакви признаци на притеснение, когато му разказвате за мъж колега с прекрасно чувство за хумор. Но трябва да знаете това: много се притеснява и той се сравнява с потенциалния конкурент. За да изтриете страха му, трябва да говорите с него честно и да обясните, че няма абсолютно никаква заплаха.

5. Малък опит във връзките

Образът на един мачо е най-лошият кошмар на всеки мъж, защото ги кара да се опитват да изглеждат като опитни любовници и да лъжат за броя на бившите си приятелки. Те се страхуват да не направят нещо нередно. Подкрепа и честност във всички аспекти на вашата връзка ще ви помогнат да се чувствате по-уверени.

6. Окосмяване

Космите на тялото и главата винаги са проблем за мъжете. Малко количество косми по тялото – какво ще стане, ако не изглежда достатъчно мъжествен? Твърде много косми – това не е ли твърде страшно или сбъркано? И да бъдеш плешив често е най-лошото нещо, което може да се случи. Можете да влошите нещата, като споменете тези проблеми на партньора си.

7. Диетите

“На диета съм.” Мъжете често чуват тези думи от жените. Но ако мъж спомене диета, може да звучи странно. Обаче мъжете също да се грижат за телата си и за храните, които ядат. Всеки иска да бъде здрав и в добра форма. Само че, мъжете говорят по този въпрос по-рядко.

8. Връзката с приятелката им

Колко статии са написани в женските списания за спасяването на отношенията? Ако обаче мъжете започват да обсъждат това, жените може да помислят, че това е странно. Разбира се, мъжете са “брутални”, така че те не трябва да се тревожат за малки неща като взаимоотношения, нали? Но мъжете също искат всичко да е наред, така че нека се притесняват.

9. Колко партньори има едно момиче пред него

Ако една жена има повече партньори, отколкото мъжа, преди да се срещнат, тогава мъжа ще трябва да се конкурира с тях. Освен това, вашият партньор може също да се притеснява, че е по-малко опитен от вас. Най-важното е да му обясните, че миналото си е минало и няма какво да го притеснява.

10. Изразяване на емоциите

“Не плачи, ти си мъж!” Това е, което момчетата винаги са чували като деца. Родителите им искат да ги направят силни и способни да защитят семействата си, но смятаме, че това не е толкова добра идея. Те се страхуват да изглеждат слаби, да показват истинските си емоции. Не добавяйте бензин в огъня и не говорете за това, как човек е длъжен да се справи с трудностите. Никой на никого нищо не дължи.

Илюстрации: Oleg Guta