Списък с полезни продукти, които не могат да се комбинират помежду си

Правилният начин на живот и здравословното хранене сега са на върха на популярността, както сред възрастните, така и младите. 

Всеки се опитва да следи здравето си, да остане слаб и енергичен. Оказва се, че дори и такива храни като чай, плодове, зеленчуци, мед, сладкиши, морски дарове, риба трябва да се консумират, следвайки определени правила. Неправилно им комбиниране може да причини сериозно увреждане на тялото. По-долу са двойки храни, които не трябва да се консумират заедно: 

ГОРЕЩ ЧАЙ + МЕД

Въпреки че и двата продукта насищат тялото с полезни вещества, имат противовъзпалителни, тонизиращи и имуностимулиращи свойства, медът, разтворен в гореща вода, не само губи свойствата си, но и отделя токсини. Добавете го само към охладен чай.

МОРКОВ + ПОРТОКАЛ ИЛИ ТИКВА

Обикновено тази комбинация се открива в пресен сок или глазура. Независимо от приятния вкус на напитката, не трябва да се пристрастявате към нея, тъй като и морковите, и тиквата и портокалът съдържат голямо количество витамин А, чийто натрупване влияе отрицателно върху здравето на черния дроб.

КАРТОФИ + ДОМАТ

Богатите на скорбяла картофи и домати, които съдържат впечатляващо количество киселини, оказват отрицателно въздействие върху храносмилателния процес и могат да причинят стомашна тежест, чревни проблеми и киселини в стомаха.

ДИНЯ + КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ

По време на пикник и събирания на масата, ние не гледаме особено какво консумираме. Ние ядем вкусни кебап с кисели краставици, а след това не се отказваме от сочна диня. Тази комбинация от продукти ще доведе до подпухналост, тъй като солта ще запази телесната течност, получена от водната диня.

ЯЙЦА + РИБА

И двата продукта са богати на протеини и заедно могат да причинят проблеми с храносмилането и усещане за тежест в стомаха. Освен това, тази комбинация е изключително опасна за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

ЯДКИ И СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

Експертите препоръчват избягването на комбинацията от ядки и сушени плодове, която е толкова позната за всички ни. Във време, когато сухите плодове обогатяват тялото с желязо, магнезий, калций и други полезни вещества, фитиновата киселина, съдържаща се в ядките, свързва всички гореспоменати минерали и ги отстранява.