Спа етикет за начинаещи

Едно от любимите неща на много хора е да се отпуснат и да релаксират в някой Спа център. Но ако никога не сте стъпвали в такъв, посещаването му може да бъде малко смущаващо за вас. Ето няколко съвета за спа етиката , които ще ви помогнат да се отпуснете и да се насладите на глезотиите от началото до края.

Запазете си час

Посетете уеб сайта на спа центъра и разгледайте процедурите, след което си запазете час, за тези, които искате да посетите. Ако не сте сигурни какво точно търсите, обадете се в центъра и се посъветвайте със техен служител, като обясните какво търсите (релаксиращ масаж, облекчаващ масаж, процедури за суха кожа). Уведомете рецепциониста, ако имате предпочитанията , относно пола на служителите, които желаете да ви обслужват, също така, ако имате някакви медицински или кожни проблеми, не пропускайте да го отбележите предварително. Колкото повече информация предоставите, толкова по-добра услуга ще получите.

Когато пристигнете

Отидете 10 минути по-рано от уговорения час. Някои спа центрове разполагат с парни бани, сауни и джакузита,от които можете да се възползвате преди и след процедурите ви. Ако случайно възникне нещо, което да провали записания ви час, обадете се да го отложите или да го преместите в удобно за вас време.

Какво да облечете?

Обикновено няма специален дрес код за спа центровете, така че облечете нещо удобно. Оставете бижутата си у дома и не забравяйте да държите мобилния си телефон на разстояние, за да не ви разсейва по време на процедурите ви.

Бельото

Облечете си чисто бельо за да се чувствате комфортно в кожата си. Ако сте подложени на цялостен масаж, можете да се съблечете чисто голи. Това не трябва да ви притеснява, защото лицензираните масажни терапевти са обучени да покрият с лист или кърпа местата, областите които няма да бъдат третирани. След процедурата, терапевтът ще напусне тактично помещението, за да можете да се облечете на спокойствие.

Говорете

Ако нещо ви смущава или се чувствате некомфортно, споделете. Бъдете открити и честни със служителите, ако нещо не ви харесва кажете им. Ако в стаята е студено, нека знаят. Не се страхувайте да задавате въпроси, да изкажете мнение или да поискате съвет.Етика за релаксиране в спа център

Шумове

Изключете звука на телефона си, говорете тихо и не вдигайте шум, за да не пречите на останалите релаксиращи хора в спа центъра.

Хидратацията

Масажи, маски на кожата, бани, детокс процедури могат да дехидратират тялото ви. Не забравяйте да пиете много течности няколко дни преди процедурите и чаша вода веднага след тях.как да се отпуснем в спа център

Бакшиши

Както навсякъде и тези услуги се заплащат. Не забравяйте да оставите бакшиш за услугите, които сте получили. В някои спа центрове бакшишът е включен в сметката, така че четете внимателно.

Всеки заслужава да се поглези и да релаксира от натоварващото ежедневие. Спа центровете са една добра възможност за това.

Споделете с нас кои са любимите ви процедури и кои никога не бихте повторили.