Коледно настроение у дома

Коледата трябва да пресъздава едно ‘магическо’ настроение. И какъв по-добър начин да посрещнем коледния дух от това да се фокусираме върху истинските неща и да превърнем дома си в миниатюрен фестивал на радостта? Вярваме, че можете да създадете уютен и колоритен интериор, който да съживи вълшебството на Коледата. Всяко едно наше предложение излъчва щастливо усещане и много добро настроение. Дали това е камината с чорапчета, които носят топлина на интериора, украсената коледна елха, коледното осветление или декорациите по стените и масите, всеки един детайл трябва да пресъздаде творчески тон за цялата къща.Christmas

Коледата е време, през което да започнем да мислим как да декорираме и съживим нашия дом. Коледните декорации са основното нещо, което дава живот и цвят в дома през наближаващия зимен сезон. Изборът на правилна коледна украса е труден, особено когато съществува толкова огромно разнообразие от лампички, играчки, гирлянди. Красиви венци, изработени от различни блестящи орнаменти, светлини блещукащи в множество цветове, коледни чорапчета… можете да избирате от уникални дизайни! Все пак е голямо предизвикателство да намерите най-подходящите детайли, за да пресъздадете уютно усещане по време на ваканционния сезон. Имате нужда от малко креативност и въображение!

Ако търсите елегантен подход, който съответства на цялостния интериор, коледните цветови схеми са добър вариант. За една романтична атмосфера, помислете за използването на свещи, с които да подчертаете уюта и вдъхновението на Вашия дом. Каним Ви да погледнете нашите снимки, от които да почерпите вдъхновение и да вземете решение за това как да украсите Вашия дом през следващите седмициChristmas

Коледното дръвче…

Украсяването на коледната елха е традиция, на която все повече хора се радват и с нетърпение очакват година след година. Отново е това време от годината, през което всички са обладани от коледния дух и с нетърпение чакат да се съберат с всичките си близки околко коледното дръвче.

Както вече знаете, съществува огромно разнообразие от орнаменти, от които можете да избирате. Идват в широк спектър от цени, цветове, размери, стил. Украсяването на елхата може да бъде наистина вълнуващо, но преди да отидете на пазар може да се наложи и да разгледате някои коледни идеи. Коледната елха е централната точка на Вашата декорация, именно затова и ние Ви предлагаме няколко красиви и креативни идеи, от които да почерпите вдъхновение. Всъщност няма определени правила, когато става въпрос за украсата. Но все пак можете да улесните Вашата задата, като знаете каква точно елха желаете да имате тази година. Не забравяйте да се наслаждавате и забавлявате! Това, може би, е най-важната част!

Изборът на дръвче също е много важно. Обикновено препоръчваме изкуствените елхи или тези, които след Коледа можете да засадите и навън, тъй като по този начин ще предотвратите както изсичането на толкова много дръвчета, но и също така бихте имали достъп до по-голямо разнообразие и възможности. Що се отнася до изкуствените елхи, ще бъдете изненадани колко много видове има. Знаем, че всеки обича усещането на живо коледно дръвче в апартамента си, но не забравяйте и колко много иглички падат от него 😉 Ако изберете такова, не забравяйте да бъде добре оформено, с равномерно разположени клони и симетрична форма, която изтънява към върхаChristmas treeChristmas tree

Орнаментите..

Съществува голямо разнообразие от орнаменти – коледни топки, панделки, ангелчета, коледни звезди, гирлянди, лампички. Създайте комбинация от вдъхновяващи неща, които да подхождат на дома Ви и да направят коледното дръвче по-завършено и бляскаво. Няма никакви ограничения! Това е Вашето дърво, направете това, което би Ви направило да се чувствате щастливи. И най-важното – украсявайте елхата с близките си хора.

Изберете цветова схема. Придържайте се към една цветова схема, която да направи дръвчето завършено и ненатрапчиво:

  • Класически коледни цветове – червен и зелен. Зеленото коледно дръвче съвпада идеално с червени играчки, панделки и гирлянди. Ако искате да добавите метален цвят, опитайте в комбинация със златист и сребрист нюанс.
  • Зимни цветове – син, сребрист, лилав. Направете Вашето дърво да имитира ледените, блестящи цветове на снежната Коледа. Ако изберете тази цветова схема, опитайте се да избегнете смесването й с червения, зеления или златистия тон. За един прекрасен зимен вид, използвайте само бели и сребърни орнаменти.
  • Металически цветове – златист, сребрист, бронзов. Добрата новина е, че металните цветове могат лесно да се смесват и можете да си поиграйте с няколко цвята. Те са най-добре подчертани с ясни светлинки, а не с лампички в различни нюанси.
  • Студени или топли цветове. Ако искате дърво, което е малко по-разнообразно, опитайте да се придържате към цветове, които са или хладни (със сини оттенъци) или топли (с червени оттенъци). Например, към топлите се включват червени, оранжеви и златисти тонове, а към студените – зелени, лилави, сини и сребристи.

Избирайте коледни лампички в по-малки размери. Именно те ще помогнат на Вашето дръвче да изглежда добре съчетано и изискано. Не забравяйте, че светлинките са там, за да акцентират върху Вашата елха, а не за да бъдат забелязвани. Опитайте се да придържате към цвят, който работи добре с избраната от вас цветова схема.Christmas ornaments

Украсяването на коледното дръвче…

1. Поставете коледните лампички. Правилното поставяне на светлинките може да бъде най-трудната част от декорирането на елхата. Направете го да изглежда колкото се може по-магическо. Поставяйте светлинките отгоре надолу, като се опитате да прикриете кабела. Разпределяйте ги равномерно.
2. Поставете гирляндите и панделните. След като сте сложили коледните лампички, можете да започнете и с останалата украса. Можете да избирате от всякакъв вид гирлянди, във всякакви цветове, малки или големи панделки, ледени висулки, мъниста и т.н.
3. Поставете върха. Поставянете на върха преди играчките може да Ви изглежда доста налудничаво, но е доста по-практично и улеснява Вашата работа. Какъв връх ще изберете зависи изцяло от Вас и от темата и вида на коледната елха – звезда, ангелче, голяма снежина.
4. Накрая поставете и коледните играчки. Тъй като играчките са най-деликатната част от украсата, най-добре е да се поставят след всичко останало. Започнете отгоре надолу, като се опитате да ги разпределите равномерно. Не забравяйте да поставите и няколко играчки от задната страна на дръвчето, за да му предадете малко дълбочина.Christmas

Коледния венец…

Когато става въпрос за коледна украса, коледните венци обикновено са най-важното нещо в списъка след елхата и подаръците. Голямо предимство е, че можете да го поставите както на входната врата, така и на стената във Вашата всекидневна, спалня или дори в коридора. Можете да изберете да го окачите на врата, прозорец или дори на стена. Коледният венец е един от най-лесните начини да принесете духа на Коледа и във Вашия дом. Съществува голямо разнообразие от коледни венци. Преди да отидете на пазар, опитайте се да направите един и в домашни условия. Ще се убедите, че е много лесно! Разгледайте и Как да си направим коледен венец – определено ще Ви бъде от полза! Проявете вдъхновение!Christmas wreath