Скорпионите – съблазнителни, страстни и независими

Факти

Символ: Скорпионът
Елемент: Вода
Полярност: Положителна
Качество: Кардинално
Водеща планета: Марс
Управляващ дом: Първи
Цвят: Червен
Късметлийски скъпоценен камък: Диамант
Цвете: трън и орлови нокти
Топ любовни съвпадения със: Стрелец
Ключови черти: Съблазнителен, страстен, независим

Мото: “Защо да крия кой съм аз?”

Известени представители на зодия Скорпион: Кларис, Джулия Робъртс, Габриел Съюз, Матю Макконъхи, Дрейк, Райън Рейнолдс, Кейти Пери, Крис Дженър, Ан Хатауей, Райън Гослинг, Оуен Уилсън

Личността на Скорпиона

Страстни, независими и не се страхуват да покажат собственото си мнение, независимо какво мислят другите, Скорпионите правят впечатление, където и да отидат. Те обичат дебатите, не се страхуват от противоречия и няма да се оттеглят от разискванията. Те също така мразят хора, които не са истински, а държат на истината, дори и тя да е грозна.

Поради всички тези особености, Скорпионът може да изглежда смущаващ и до известна степен затворен за онези, които не го познават добре. Но това, което хората не осъзнават, е, че въпреки че Скорпиона може да изглежда брутален, той също е в хармония с емоциите си и понякога може да се окаже уловен в чувствата си.

Това води до централния конфликт на Скорпионите: Чувствата им са това, което ги подтиква и ги укрепва, но тяхната променливост може да ги изплаши и да ги накара да се чувстват уязвими и извън контрол. Поради този конфликт Скорпионите, подобно на техния съименник, скорпионът, слагат външна черупка за да се предпазят.

Но след като хората видят Скорпиона, излязнал от черупката си, те намират лоялен, любящ човек, чиято страст не знае граници. Скорпиона се гмурва в живот с 110% ентусиазъм. Скорпиона ще бъде вашият най-лоялен приятел, най-посветен служител и най-лошият ви враг, ако си го наумят.

В любовта Скорпионът може да изглежда предпазлив отначало и може да създаде поредица от “тестове” за своя потенциален партньор, като реши да елиминира от списъка, ако те не отговарят на техните изисквания.  Ако Скорпион и неговият партньор могат да преодолеят това първоначално препятствие, връзката ще бъде силна, както на високи, така и на ниски нива. Скорпионът ще се влюби повече и ще се бори по-твърдо, отколкото всеки друг знак и ще иска партньора си да бъде абсолютно честен. В спалнята Скорпиона е щедър, с голямо въображение и винаги готов за всичко – през цялата нощ.

Най-големите предизвикателства за Скорпионите

Всеки има право да плаче. Скорпиона се опитва да изглежда твърд, но понякога показва напълно уязвимата си страна. Проблема е в това че не умеят да изразяват емоциите си. Все пак изрешението “Не ме интересува” не може да решава емоционалните им проблеми вечно.

Тайното оръжие на Скорпионите

Съпричастността им. Това може да не изглежда така на пръв поглед, но бдителния Скорпион може да разбере бързо какво се случва и да усети как всички останали се чувстват. Поради това те могат незабавно кажат или да направят нещо, за да променят настроението на околните, когато има нужда от таква промяна.

5-те основни причини да обичаш Скорпион

Страстен и силен, Скорпиона е секси.

Знае какво иска и го преследва – без да задава въпроси.

Не се смущават лесно и се изправят срещу несправедливостта, когато я видят.

Имат уникално чувство за хумор. Не се страхуват да кажат какво мислят за другите хора и понякога циничното вим поемане на света е креативно, умно и забавно.

Те са страстни. Когато решът да отдадът сърцето си на 100%, те го правят истински и искренно.