Склонни ли сте към изневяра? Погледнете лявата си ръка

Жените с дълъг показалец на лявата ръка са склонни към изневяра!

На базата на скорошно проучване учените смятат, че тези дами притежават по-женствени качества. Установено е, че колкото по-дълъг е показалецът и колкото по-къс е безименният пръст, толкова по-високи са нивата на женските хормони в организма им. Именно те са предразположени към по-щастливи любовни отношения. А причината за твърдението на учените е, че колкото е по-високо нивото на естроген в кръвта, толкова по-дълъг е показалецът на лявата ръка, а безименният пръст остава по-къс. Ако пък сте обратният случай – с по-дълъг безименен пръст и по-къс показалец, то вие притежавате повече мъжки качества.

Според експертите, участвали в проучването, наличието на повече женски хормони в кръвта води до по-голяма импулсивност при жените, което често може да доведе и до изневери. Смята се още, че такива дами са по-предпочитани и желани от мъжете.

Любопитен факт е, че тези представители от нежния пол осъзнават, че светът предлага много опции за подходящи партньори и лесно могат да се усъмнят дали човекът до тях е най-доброто, което могат да имат. Съответно те осъществяват импулсивното прибягване към изневяра, което учените наричат „опортюнистично чифтосване“.

Експертите проучвали как стои въпросът и с размера на показалеца и на няколко мъжки леви ръце, но не установили връзка между тях и любовния им живот. 

Източник: woman.bg