Рецепта за сладолед от диня

Сладоледа от диня е най-перфектното сладко и студено изкушение за лятото!

Този сладолед е гарантирана наслада и се приготвя бързо и лесно, само с няколко съставки – и дори не се изисква машина за сладолед, за да го направите. Направете този освежаващ сладолед сега!

Нещата, от които се нуждаете:

1 чаша гранулирана захар

1/2 чаша вода

7 чаши диня, кубчета

1 супена лъжица лимонов сок

1 супена лъжица текила, джин или водка, по избор

Стъпка 1: Направете сироп от захар

В малка тенджера комбинирайте захарта и водата при средна температура. Кипнете сместа и я оставете да ври в продължение на 5 минути, за да образува гъст сироп. Изключете котлона и я оставете настрани.

Стъпка 2: Смесете динята

Поставете кубчетата диня в голям блендер или кухненски робот. Пасирайте на висока скорост, докато се образува гладък сок. Изсипете сока от диня в голяма купа. Разбъркайте с лимоновия сок и текилата, джина или водката, в зависимост кой алкохол сте избрали.

Стъпка 3: Добавете сиропа от захар

Изсипете захарния сироп в купата със сока от диня. Разбъркайте равномерно докато се смесят.

Налейте сместа в голяма чиния или контейнер и го покрийте със слой от фолио. Замръзвайте до почти твърдо състояние, около 4 до 5 часа.

Стъпка 4: Повторно пасиране на сладоледа

Извадете сладоледа от фризера. Използвайте голяма метална лъжичка, за да разбиете сместа на груби парчета. Прехвърлете парчетата обратно в миксера или в блендера. Бързо пасирайте, докато сладоледа не е омекнал, за не повече от 30 секунди.

Изсипете сладоледа в метален съд. Покрийте го с един слой от алуминиево фолио и отново замразете до твърдост, около 3 часа.

Стъпка 5: Сервирайте

Сервирайте и се насладете на сладоледа от диня! Дръжте го покрит и съхранявайте във фризера за период до 2 месеца.