Традиционна булчинска рокля? Нека изберем различен нюанс..

Вашият избор на сватбени цветове обикновено е подсъзнателно отражение на Вашата индивидуалност и показва как точно си представяте бъдещия си брак. Може да сте взели решение за цвят или цветове, още години преди Вашия сватбен момент, но все пак те още отразяват Вашите личностни черти. Всеки, индивидуално, трябва да реши какъв цвят ще бъде декорацията, цветята, шаферските рокли, сватбените покани и най-важното – сватбената рокля.

Разбира се, някои булки избират своите цветове, базирани на темата на сватбата им – плажна сватба, градинска сватба, ретро, традиционна тема и т.н. Някои от тях се съобразяват и със сезоните – меките цветове на лятото, дълбоките цветове на зимата, ярките на пролетта или приглушените тонове за есен. Други булки планират сватбата си, в зависимост от цветове, които са избрали.

Каквато и да е ситуацията, можете да включите своя любим цвят, оттенък или нюанс на него във Вашите планове.wedding dress

Как да изберем сватбените цветове?

Нашият съвет е да изберете цвят, който наистина обичате, и по този начин нищо няма да се обърка! След това изберете втори цвят, който може идеално да се комбинира с първия. Изберете най-много три цвята, които да разпределите в неравни пропорции: основен цвят (около 65-70%), допълнителен цвят (около 25%) и акцентиращ цвят (около 5-10%). Намерете вдъхновение чрез снимки и елементи, които бихте искате да включите в сватбата си. Разгледайте булчински списания, прочетете статии за сватби и ще намерите именно това, които искате и обичате. Това може да включва цветове, идеи за поканите, цветята, сватбената рокля, шаферските рокли, дистинацията на медения месец и т.н. Всичко зависи от Вашата индивидуалност и предпочитания!

 

Червен цвят

red wedding dressИзберете червена тематична сватба, ако искате да пресъздадете страст, енергия и вълнение. Червеният цвят ще създаде приятно и стимулиращо настроение на сватбата Ви, с голямо количество енергия и много действие. Този цвят е топъл и положителен, свързан с нашите нужди и воля за оцеляване. Излъчва силна и мощна мъжка енергия. Енергизиращ. Този цвят е именно за дами, които притежават лидерски качества, насърчаващи амбиция и решителност.

 • Изборът на червен цвят, за основа на Вашата сватба, Ви идентифицира като екстровертна личност, уверена, импулсивна и оптимистична.
 • Представлява, привличащ вниманието, цвят. Както и да го погледнете, предназначен за дами, искащи да бъдат забелязани и обичащи да бъдат център на вниманието – което разбира се е идеално за Вашата сватба.
 • Показва, че сте ориентирани към действие с дълбока необходимост от физическо изпълнение – музика, танци, хубава храна и голямо визуално преживяване за всеки един гост.
 • Демонстрира оживен ентусиазъм за живот, който ще продължи през целия Ви брак, като откриете и преследвате нови направления и цели – ще имате нужда от подходящ брачен партньор, който да не подтиска Вашата енергия.

 

orange dressОранжев цвят

Оранжевият цвят е оптимистичен, положителен и доброжелателен цвят, който излъчва топлина и щастие. Този цвят във Вашата сватба ще създаде приятелско и социално настроение с много смях, ентусиазъм и забавни моменти. Оранжевият цвят излъчва топлина и щастие. Предлага емоционална сила в трудни времена. Помага за съвземане от разочарования и отчаяние. Перфектният тук сватбен цвят е прасковеният.

 • Изборът на оранжево означава, че сте независими и конкурентни, утвърждаващи се, екстровертни и без морални задръжки личност. Винаги в движение.
 • Вие сте дама, притежаваща голям и активен социален кръг, наслаждавате се на купоните и обичате да планирате всякакъв вид социални събития. Именно затова, този тип жени няма да имат никакъв проблем с планирането на сватбата си – то ще бъде много забавен момент и за тях самите.
 • Вашият съвмествен живот ще бъде стимулиращ и социален, изпълнен със спонтанност, забавление, приключения. Бракът Ви ще бъде пълен с нови предизвикателства, докато изследвате света около Вас.

 

yellow dress

Жълт цвят

Жълтият цвят е вдъхновяващ, свързан с ума и интелекта. Жълтото във Вашата сватба ще пресъздаде топлина и приветливост, весело и щастливо настроение, което ще повдигне духа на Вашите гости. Подсказва за голямо чувство за хумор, което Ви предлага и перфектен брачен живот.

 • Ако сте избрали жълтия цвят за Вашата сватба, то Вие сте креативна личност, с много оригинални идеи и мисли, но и с голяма практичност.
 • Този цвят подсказва, че сте добър комуникатор и бързо и лесно взимате своите решения, което ще Ви е и от голяма полза при планиране на една сватба. Въпреки това, можете да бъдете и прекалено аналитични и самокритични, затова се контролирайте и проявете търпение, и всичко ще се нареди по начина, по който желаете.
 • Жълтият цвят е подходящ за дами, които предпочитат по-малка, интимна сватба, а не голямо, екстравагантно събитие.

 

green dressЗелен цвят

Зеленото е цветът на възраждането, подновяването, растежа и балансираността на емоциите. Зеленият цвят във Вашата сватба ще създаде едно успокояващо и спокойно настроение, с достатъчна топлина, което да засили чувството за единство и сплотеност сред гостите. Зеленият цвят подсказва за балансираност, спокойствие, лоялност и вярност.

 • Ако за сватбата си сте избрали именно зеления цвят, то Ви сте един много грижовен и състрадателен човек, обичащ себе си и околните безусловно – бихте планирали сватбата на своите приятели, точно както и за себе си.
 • Този цвят допринася за мир и живот без конфликти – никакво напрежение или разногласия по време на планирането на сватбата и дори целия брачен живот.
 • Ако сте жена, обичаща зеления цвят, то определено подробностите Ви отегчават, така че най-вероятно ще потърсите помощ с планирането на Вашата сватба – някои да се погрижи за по-фините детайли.

 

blue dressСин цвят

Синьото е един консервативен цвят. Той е един сигурен и неангажиращ цвят, предпочитан от много хора по целия свят. Ако изберете именно него, той ще създаде отпускащо и приятно настроение на Вашата сватба, на която всички ще се чувстват доволни и щастливи.

 • Ако изберете синия цвят за Вашата свтба, то Вие сте човек, изпълнен с надежда, с необходимост от цел и посока във всяко едно ваше начинание. Това би Ви помогнало при подготовката на сватбата. Бихте приели отговорностите си сериозно и ще се стремите да създадете перфектната сватба за Вас и Вашите гости.
 • Жените, които са влюбени в този цвят, са посветени както на семейството и работата, така и на техния партньор. Именно затова, каквото да правят, трябва самите те да останат доволни от избора си. Премислят нещата много внимателно, преди да достигнат до крайното заключение.
 • Синият цвят символизира хармония и доверие, които са и от голямо значение за един успешен брак. За личности, които обичат спокойствието и живеят живота си според собствените си идеали и вярвания.

 

purple dressЛилав цвят

Лилавият цвят стимули въображението и вдъхновява високите идеали. Изборът на такъв цвят създава настроение за индивидуалност, мистерия и фантазия. Свързан е с духовност и мечтателност. Неслучайно, лилавият цвят се свързва с кралски особи и благородници, създавайки впечатление за лукс, богатство и разточителство. Символизира самоувереност и амбициозност.

 • Ако сте избрали лилавия цвят за сватбата си, то Вие сте уникални, индивидуални и независими. Именно затова и Вашата сватба ще бъде уникална и неповторима. Вие сте креативни и обичате нестандартното и това ще проличи и във всеки един дизайн от сватбата.
 • Лилавото подсказва за един чувствителен и състрадателен човек, подкрепящ приятелите и семейството си и дори поставящ преоритетите им пред своите. Това ще бъде Вашата сватба, така че поставете Вашите нужди на първо място.
 • Жената, омагьосана от този цвят, е нежна и със свободен дух. Нейните чувства са дълбоки и лесно могат да бъдат засегнати от коментари на други хора. За Вашата сватба изберете хора, които обичате и са най-близко до Вас.
 • Лилавият цвят символизира емоционална сигурност и подкрепа в брачния живот.

indigo dress

 

Цвят индиго

Цветът индиго е комбинация от тъмно наситено синьо и лилаво. Вдъхва чувство за справедливост и правосъдие. Цветът индиго във Вашата сватба ще комбинира настроение и традиционност, което е и важна част от сватбената церемония. Мощен цвят, предаващ цялост и дълбока искреност.

 • Ако сте избрали цвят индиго, то определено искате Вашата сватба да символизира традиции и вярност.
 • Цветът индиго характеризира почтеността и честността по време на семейния живот. Отразява голяма преданост, мъдрост, страведливост и безпристрастност.
 • Стимулира творческата дейност. Драматичен цвят, тясно свързан със света на театъра.

 

turquoise dress

Тюркоазен цвят

Тюркоазеният цвят контролира емоциите. Той е един щастлив и приятелски цвят, който характеризира комуникацията между сърцето и словото. Създава освежаващо, приятелско и щастливо настроение. Пресъздава емоционална стабилност, балансираност и уравновесеност.

 • Изборът на тюркоазен цвят за Вашата сватба отразява Вашата уверена и независима личност.
 • Вие сте уравновесен човек, но в даден момент фокусирането върху едно нещо може да Ви отегчи. Въпреки това, бъдете внимателни, когато се опитвате да направите няколко неща наведнъж. Това може да Ви доведе до прекалена емоционалност и нестабилност.
 • Успокояващ и зареждащ цвят, придава яснота на мислите.
 • В брака Ви се нуждаете от брачен партньор, който ще Ви подкрепи в изразяването на Вашите надежди и мечти, без значение колко идеалистично могат да бъдат.

 

pink dressРозов цвят

Розовият цвят се отнася до безусловната любов и разбирането, даването и получаване на нежност и грижовност. Розовото успокоява физическата страст и силаната на червения нюанс. Допринася за по-нежна и любяща енергия. Ако изберете розовия цвят за Вашата сватба, той ще създаден настроение на нежна топлина, любов и внимателност. Женствен и романтичен, нежен и интимен, внимателен и грижовен цвят.

 • Изборът за розов цвят показва, че сте обичливи, мили, щедри и чувствителни към нуждите на околните. Вие сте доброжелателни и отзивчиви, изпълнени с огромна топлина и мекота, от които другите са привлечени.
 • Жените, запленени от този нюанс, са дисциплинирани и организирани, въпреки че понякога могат да бъдат и доста лекомислени.
 • Розовото е положителен цвят, вдъхващ много топли и успокояващи чувства. И именно това е, от което се нуждае всеки един брак.
 • Комбинирането на розово с други цветове, като тъмносиньо, тъмнозелено, черно или сиво, добавя сила и изтънченост.
 • Ако любимият Ви цвят е именно този, то се нуждаете Вашият партньор да Ви обича и приема безусловно, да показва искрена благодарност за любящите неща, които правите всеки ден.

 

magenta dressЦвят маджента

Цветът маджента представлява универсална хармония и емоционален баланс. Духовен, но и практичен, той създава един балансиран поглед върху живота на базата на здравия разум. Цветът създава настроение на състрадание, доброто, подкрепа и сътрудничество, подкрепено от индивидуалността и иновативност. Маджента означава виолетово-червен цвят, познат също като анилиново червено или фуксин. Среща се и като магента и се получава при смесването на червено и синьо.

 • С въобръжение и творчески способност, изборът на цвят маджента предполага, че сте личност, която вижда живота от различна гледна точка. Това би се отразило на Вашата сватба и гостите Ви ще очакват едно уникално и незабравимо преживяване.
 • Дамите, вдъхновени от този цвят, са със свободен дух, весели и оптимистични, използващи здрав разум при вземане на повечето от решенията си. Въпреки че са импулсивни и иновативни, те все пак са практични и обичат организирания живот.
 • При избора на този цвят за сватбата си, Вие търсите хармония и баланс за този специален ден – физически, умствен, емоционален и духовен. Този нюанс ще Ви помогне да се освободите от старите модели на мислене и поведение. Ще ви помогне да израстнете и да се движите напред по време на семейния си живот.

 

brown dressКафяв цвят

Кафявият цвят е сериозен, здраво стъпил за земята цвят. Означава стабилност и подкрепа. За Вашата сватба, той ще пресъздаде настроение за стабилност и комфорт, което ще помогне на гостите да се почувстват у дома си. Това е цветът на материалната сигурност и натрупването на материални придобивки. Чувствен и топъл цвят.

 • Дамите, избрали кафяв цвят за своя специален ден, са честни, организирани и здраво стъпили на земята. Също така са доброжелателни и отзивчиви, истински и искрени, и именно Вашата сватба ще показа и тази Ваша страна.
 • Стабилни и надеждни личност, с усет за дълг и отговорност, въпреки че понякога предпочитат да остават на заден план. Имайте предвид, че това е Вашата сватба и именно сега е времето да блеснете пред околните.
 • Всичко, което правите и умерено и сигурно – не сте екстравагантни или несериозни. Обичате качеството и простотата. Време е и да покажете това и при планирането на сватбата.
 • В действителност, дамите, предпочитащи този цвят, обичат качеството във всичко – удобен дом, най-добрата храна и напитки с най-добър приятел. Това е от съществено значение за един щастлив брак.

 

Сив цвят

gray dressСивият цвят е цветът на компромиса. Лишен от емоции цвят. Безпристрастен, неутрален и нерешителен. От една страна може да бъде дори скучен, но от друга – елегантен и официален. Сивият цвят не е един от най-подходящите за сватба. Създава настроение на изолация и неутралност. Вашите гости биха се чувствали неудобно и ненамясто. Ако все пак сте избрали този цвят, то нека само някои детайли бъдат в този цвят – По този начин той ще бъде по-завладяващ и ненатрапчив.

 • Личностите, предпочитащи сивия цвят, са склонни да бъдат неутрални и обективни за живота, доста често и безразлични. Не обичат да взимат нечия страна, трябва да има компромис и сътрудничество.
 • Дамите, избрали този цвят за сватбата си, предпочитат безопасно, сигурно и балансирано съществуване и никого не желаят много вълнение. Обичат стабилността.
 • Практични и спокойни личности, не обичат да привличат вниманието. Все пак имайте предвид, че това е Вашата сватба и направете така, че тя да стане незабравима и уникална. Не бъдете твърде консервативни.
 • Дамите, привлечени от сивия цвят, търсят уважение от партнщьра си. Имат нужда от такъв, който е щастлив да взема решенията в семейството.
 • Комбинирайте сивия цвят, за да промените външността си и гостите да останат впечатлени от Вас.

 

black dressЧерен цвят

Черното е цветът на властта и контрола, престижа и достойнството. Може да бъде смущаващ и недостъпен. Ако изберете черния цвят за сватбата си, ще създадете настроение на елеганност, защита и мистерия. Все пак доста малка част от булките избират тоюно този цвят. Нашият съвет е да комбинирате черен и бял нюанс.

 • Изборът на черен цвят показва, че сте консервативни и сериозни, или изтънчени, елегантни и достойни.
 • Черният цвят може да бъде твърде сериозен. Именно затова го комбинирайте с друг цвят, който да го омекоти. Все пак животът трябва да бъде забавен, нали? Не бъдете прекалено диктатори, когато планирате Вашата сватба. Това създава настроение на страх около Вас – Не е особено добър знам, все пак трябва да бъде щастливо и запомнящо се събитие.
 • Дамите, избиращи този нюанс, са организирани и уверени, всичко трябва да е перфектно! Обичат всичко да бъде под контрол.
 • При избора на черно за сватбата си, трябва да имате предвид, че създава усещане за тайнственост и интриги. Вярно е, че характеризира и успех, и богатство, но ние Ви препоръчваме да го избягвате, особено при булчинската си рокля, но това е изцяло индивидуално решение на всяка една жена.
 • Именно такъв тип жени искат да имат цялата власт и контрол в брака си, за да защитят своята емоционална несигурност. При подготовката на сватбата не забравяйте да подтискате собствените си желания и стремежи и да се съобразите с партньора си.

 

white dress

Бял цвят

Бялото е цвят в най-чистата му форма. Символизира невинност, пълнота и съвършенство. Създава настроение на спокойствие и уют. Характеризира пробуждането, развиването и творчеството. Доста голяма част от булките предпочитат този цвят, но все пак може и да го комбинирате, нали?

 • Ако сте избрали Вашата сватба изцяло да бъде в бяло, то искате да пресъздадете чистота, невинност и простота, точно както е била и Вашата младост.
 • Виждате сватбата си като едно ново начало, на едно общо бъдеще заедно с Вашия партньор.
 • Личности, пленени от белия нюанс, са независими и безпристрастни, с неутрален поглед върху живота. Искат всичко да бъде перфектно – както сватбата, така и семейният им живот.
 • Обичате реда и ефективността в живота си, тъй като това създава чувство за мир и спокойствие, комфорт и надежда.
 • В брака си искате да останете независими и самоуверени, да създадете живот, в съчетание от простота и ред, с възможно най-малко стрес.

 

Сребрист цвятsilver dress

Сребристият цвят символизира женската енергия. Свързва се с луната, с приливите и отливите – емоционалност, чувственост, загадъчност, едно успокояващо пречистване. Ако изберете него за сватбата си, той ще придаде настроение на елегантност и женственост.

 • Ако сте избрали сребристия цвят за сватбата си, може да се каже, че сте модерна и достойна личност. Склонни сте да показвате своята изтънченост и класа, и това би проличало и във Вашата сватбена церемония.
 • Вие имате въображение и сте творчески натури. Успявате успешно да изразите себе си, точно какво мислите и чувствате.
 • Почти всеки един цвят се комбинира перфектно със сребристия, но не забравяйте да изберете такъв, който най-точно определя Вашата същност. Въпреки че има прилики и със сивия цвят, сребристият е много по-безгрижен и оптимистичен.
 • Дамите, пленени от този нюанс, обичат простотата в живота си. Обичат да бъдат независими и да разчитат единствено на себе си, не обичат на зависят от друг човек. Именно затова ще се справите отлично и при подготовката на сватбата си, стига да няма твърде много външни намеса.

 

gold dressЗлатист цвят

Златистият цвят е цветът на успеха, постижението и триумфа. Характеризира лукса и качеството, стойността и елегантността, богатството и разточителството. Би бил перфектен за една сватба. Изключително стилен и впечатляващ.

 • Ако сте избрали златистия цвят, то Вие сте харизматична личност. Обичате доверието и се чувствате ценени сред приятелите и семействието си. С Вашия оптимизъм и топлина, допринасяте за лукс и елегантност в живота на всички, които са се докоснали до Вас.
 • Ако сте решили сватбата Ви да включва златисти детайли, то най-вероятно планирате доста традициозна и луксозна сватба и бихте се насладила на цялото внимание, което ще получите.
 • Обичате лукса и качествените неща. Вашата сватба ще отрази както стила и изтънчеността Ви, така и финансовия Ви успех.
 • Цените живота и имате оптимистично отношение към всичко около Вас. Обичате да налагате мнението си, но все пак това е Вашата сватба, затова не се притеснявайте и се забавлявайте.

 

Имайте предвид, че роклите с повече от един цвят също са много актуални и биха успешно пресъздали едно по-закачливо и модерно настроение. Предлагаме Ви няколко варианта за именно такива рокли, на които не бихте устоили.  С по-голямо въображение можете да създадете и уникален Ваш модел, по Ваш дизайн… Проявете творчество.colorful dress

Не забравяйте, че изборът на сватбени цветове е лично Ваш избор! Не се съобразявайте с околните, а единствено с Вашите възгледи и принципи. Бъдете решителни и ще получите една великолепна и разкошна сватба!