Как да сплетем косата си?

Плитката ‘рибената кост’ е перфектно допълнение за всеки един тоалет. Дали перфектно подредена или леко разхвърляна, тя остава все още наш фаворит. Този път искаме да Ви покажем един много лесен и стилен начин, относно това как да си направите тази прическа и в домашни условия.Плитка рибена костПлитка рибена кост

  • Разрешете косата си и ако е необходимо я изправете с преса за коса. Разделете косата си на две части, като започвате от средата на скалпа.
  • С помощта на кутрето и безименния си пръст, вземете малък кичур от задната част на лявата страна и го прехвърлете от дясната. Същото направете и с другата страна, както е показано на картинката. За да запазите плитката здрава, от време на време може да опънете двете страни далеч една от друга. Това ще спомогне за стягането на плитката.
  • Продължете да взимате малки кичури и от двете страни. Плитката изглежда много по-добре, когато взимате малки кичури, вместо по-дебели! Вярно е,че отнема повече време, но си струва!
  • След като сплетете цялата коса, завържете края й с ластик. Ако чувствате, че плитката е прекалено стегната, то разхлабете, като леко масажирате отделните кичури с ръце. Хванете едновременно с две ръце и внимателно издърпвайте далеч от плитката. Тази техника пресъздава един по-небрежен, но и елегантен вид.
  • За да придадете по-очарователен вид на своята прическа, добавете панделка, пера, шнола или друг аксесоар, който Ви смятате за подходящ. Експериментирайте с различни стилове. Ако желаете прическата Ви да се задържи по-дълго време, напръскайте леко с лак за коса, от по-голямо разстояние.