Ракът – емоционален, интуативен и верен

Факти

Символ: Рак
Елемент: Вода
Полярност: Отрицателна
Качество: Кардинал
Водеща планета: Луна
Управляващ дом: Четвърти
Цвят: Виолетов
Късметлийски скъпоценен камък: рубин, перла
Цвете: Орхидея и бяла роза
Топ любовни съвпадения с: Телец и Риби
Ключови черти: Интуитивен, емоционален, интелигентен, страстен

Мото: “Чувствам, следователно съществувам.”

Известени представители на зодия Рак: Селена Гомез, Ариана Гранде, крал Бах, Лионел Меси, Лука Брайън, Кевин Харт

Личността на Раците

Емоционален, интуитивен и управляван от Луната, Ракът крие толкова много неща в своите водни дълбини. Ракът може да изглежда бодър и очевиден на първата среща. След като те вземат решение да станат приятели с някого, този човек има приятел за цял живот.

Ракът мрази малките разговори, особено когато съдържа лъжи (например, “колко се радвам да те видя!”, Когато е ясно, че и двете страни предпочитат да се избягват). Ето защо социалните събирания могат да бъдат избягвани от Раците. По-скоро биха прекарали време в малки компании.

В любовта, Ракът е даряващ и щедър любовник и очаква същото в замяна. Раците обикновено са най-щастливи, когато са част от връзка, а добрата връзка ги мотивира да показват най-добрите си черти. Но въпреки че Рак процъфтява в дуо, той също има нужда от независимост и се нуждае от достатъчно време, за да върши нещата самостоятелно. Този знак има активен вътрешен живот и често е щастлив, живеещ в сферата на въображението.

Ракът обича създаването и се нуждае от някакъв вид творческо вдъхновение, независимо дали е живопис, писане или дори просто четене. Ракът също обича да се свързва с по-висша сила и може да намери утеха в религията или духовните практики. И въпреки че раците могат да бъдат интензивни, те също имат забавна страна с ужасно чувство за хумор и умеят да наблюдават и имитират хората около себе си.

И накрая, Ракът е невероятно лоялен, понякога до болка. Раците ще отидат до края на земята и дори ще се обърнат срещу собствените си вярвания, за да помогнат на някой, когото обичат. Той е емоционалното сърце на Зодиака.

Най-големите предизвикателства за Раците

Докато Ракът лесно и точно прочита ситуации, когато те са представени, той или тя може да не сподели за тях с други хора. Говоренето е ключов момент при Рака, защото е свързано с емоции, а тези емоции може да избухват неочаквано. Раците също така очакват другите да знаят какво мислят, което е друг източник на разочарование. Да се научиш да изразяваш мнения, дори и да води до конфликт, е урок за цял живот за Рака.

Тайното оръжие на Рака

Емоциите. Докато много Раци вероятно получават посланието да бъдат “по-малко емоционални”, огромният обхват и дълбочините на емоциите на Рака могат в действителност да бъдат тяхното тайно оръжие. Когато този знак е щастлив, светът го знае; когато те са нещастни, светът ще работи за промяна на положението им.

5-те основни причини да обичаш Рак:

1.Ракът може да приеме емоционалната температура на почти навсякъде, където се намира, и може да установи дали дадена ситуация е добра или лоша, преди някой да каже дума.

2.Страстни любовници, Раците умеят да завъртят ума и тялото и да ви доставят невероятно силни емоции.

3.Управляван от Луната, Ракът е в невероятна в хармония с земния ритъм и намира утеха и удоволствие в природата. Ракът интуитивно знае, че настройването на естествените ритми на Земята, Луната и планетите могат да помогнат, когато имат проблем.

4.Невероятно лоялен, след като Ракът избере да стане приятел с някого, той или тя ще има гърба на този човек за цял живот и няма да позволи чужда преценката да попречи на едно невероятно приятелство.

5.Творчески и устойчиви, Раците винаги могат да намират удоволствие в собствената си компания и собствения си ум и могат да направят от всичко една завладяваща история.