Прочетете това, ако се чувствате нещастни!

Понякога това продължава цял ден. Понякога два. Понякога е лош месец или лоша година.

Понякога сте нещастни, защото някой ви е разбил сърцето. Понякога е просто защото е зима и всичко е мрачно. Понякога това се дължи на факта, че вашият приятел просто е получил повишение на работа или е имал невероятен успех, а вие все още просто си седи на същото място, искайки да се зарадвате за него/нея, но не можете и се почувствате засрамени.

Но дали това е заради успеха на приятел или поради собственото ви разбито сърце или защото не можете да отидете на почивка през лятото, не сте първият човек, който да се чувства зле от всичко това, а не сте и  последния.

Днес можем да ви предоставим ръководство за по етапно справяне със ситуацията, което ще ви помогне да спрете да се чувствате нещастни! Има някои неща, които можете да направите, за да се опитате да озарите вашите дни – да направите дома си по-удобен и да направите нещо, което не ви прави да се чувствате самотни!

Но няма начин да се освободите от нещастието! Но това, което можете да направите, е да бъдете по-добри за себе си. Това означава много различни неща. Това означава да бъдете нежни със себе си и да правите всичко, което контролирате, за да поддържате комфорта си, например да спите достатъчно, да отделите време за почивка, когато имате нужда от това, да ходите на разходка, да ядете правилно, да потърсите помощ от близките си!

Но ако сте любезни към себе си, особено когато сте нещастни, може да означава, че страдате много. Излезте от леглото и се насилвайте да отидете на работа, независимо колко студено или мрачно е навън, или колко тъжно сте в банята. Принудете се да тренирате, дори и това да е последното нещо, което искате да направите.

Трябва да приемете предложението на приятеля си да отидете някъде, дори ако единственото нещо, което искате, е да бъдете сами! Трябва да направите това, да направите всички тези тежки неща, когато се чувствате нещастни. Трябва да сте силни, трябва да се грижите за себе си. Трябва да продължавате да се движите, трябва да продължите.

Хората, които успяха да преодолеят това чувство, не бяха по-добри или по-силни от вас. Те се чувстваха също така слаби, те също бяха тъжни. НО, те продължаваха да вървят. Вие не сте виновни за това, че се чувствате нещастни. Не сте изрод или губещ. Вие не сте мързеливи и не търсите внимание. Ти си човек. И тъй като си човек, понякога може да получиш болезнени, почти осакатителни пристъпи на нещастие! Понякога има причини за това, а понякога и не.

Но всичко, което трябва да запомните, е, че сте човек, не грешите, когато го почувствате. Трябва да бъдете любезни към себе си, трябва да сте достатъчно добри!

И преди всичко, трябва да помните, че не сте сами, вие никога не сте сами и това е, което ви свързва с всеки друг човек на този свят!