Популярни прически, които увреждат здравето на косата ни

Холивудските красавици не престават да ни учудват не само с тоалети, но и с прически. Те диктуват модата, стават идеали на милиони хора, понякога удивяват публиката с невероятно красив стил по впечатляващ начин. 

Младите модни жени не изостават от идолите си, загрижени за външния си вид. Те обръщат внимание на всеки един от своите детайли най вече на стайлинга, понякога забравяйки, че такива действия могат значително да разрушат състоянието на косата. 

По-долу е даден списък на прическите, които имат вредно въздействие върху косата и оказват неблагоприятно влияние върху нейното здраве.

СТЕГНАТИ ВИСОКИ ОПАШКИ И КОКОВЕ

Тази прическа допринася за нарушена циркулация на кръвта в скалпа, причинявайки отслабването на космените фоликули, косата престава да получава необходимите хранителни вещества и започва да пада няколко пъти по-бързо. Фибите, ластичките и други предмети, използвани за прически, придърпват косата, водят до повишена крехкост и накъсване. 

ТОПИРВАНЕ

Въпреки че този метод визуално придава на косата по-голям обем и плътност, той накъсва косата и тя става по-уязвима на външни влияния. В резултат на това косата продължава да се влошава, става безжизнена, суха и крехка. Вместо да топирате косата, изберете лак или мус за допълнителен обем коса на корените.

ЕКСТЕНШЪНИ

Този метод увеличава натоварването на космените фоликули, поради което самата коса започва да става по-тънка във времето и пада. 

ПЛЪТНИ ПЛИТКИ

Дори и обичайните стегнати плитки оказват негативно влияние върху състоянието на косата. Факт е, че тъкането разчупва косата от самата й основа. За да не отслабва коса, не се препоръчва често да се сплетат плътни плитки тип “рибена кост”.

КЪДРЕНЕ

Въпреки че днес този метод се използва много рядко, трихолозите все още фокусират вниманието на момичетата върху вредното въздействие на подобни прически. Всяко перманентно къдрене включва използването на киселина, което води до изтощаване и безжизненост на косата.