Пия този чай всеки ден за редовен метаболизъм

Някои хора пият кафе всеки ден – аз пия чай от лимон и джинджифил.

Никога не съм харесвала кафето. Но все пак обичам да пия гореща напитка сутрин като ритуал за събуждане. Чаят беше очевдния избор.

Единственият въпрос? Бях сварила черен чай, който всъщност има доста кофеин. Чувствах се жизнена през цялото време, затова реших да премина към зелен чай, за да намаля консумацията на кофеин.

Продължих да приемам зеления чай за известно време – пия пет или шест чаши през целия ден – но тъй като зеленият чай все още има някакъв кофеин в него, все още се чувствах малко нервена.

После отидох в Азия, където бях запозната с чая от лимон и джинджифил. Казаха ми, че този билков чай ​​без кофеин, разтворен в гореща вода, лимон и джинджифил, се смята, че помага в храносмилането и  успокоява.

Веднага щом се върнах опитах чая от лимон и джинджифил – понякога със свежи съставки, понякога с пакетчета чай. Обикновено ми харесва да го пия прясно направен (лимонът и джинджифилът са толкова ароматни), но понякога добавям куркума за допълнително подправки или мед за някаква сладост.

Преди да започна да пия чай от лимон и джинджифил, се чувствах много подута, а навиците ми в банята бяха доста нередовни. Но след чая, посещаването на тоалетната се превърн в нещо ежедневно. Чувствах се по-малко подута: панталоните ми станаха малко по-удобно и вече не се чувствах толкова подпухнала.

Винаги имам пресен джинджифил и лимон в къщи.