Пиете ли лимонова вода всяка сутрин? Вижте къде грешите…

Грешката, която милиони хора допускат…

Ние всички знаем, че много хора по света пият лимон с вода – първото нещо сутрин, веднага след като се събудят. Но, за съжаление, има и много хора, които не могат да издържат на киселия вкус. Това не е добре, защото лимона е натоварен със здравословни хранителни вещества и може да осигури много ползи за здравето. Просто вижте статията по-долу и научете повече за това.

Експертите казват, че трябва да пиете лимонена вода всеки ден, защото лимоновият сок съдържа антиоксиданти, протеини, витамини В и С, флавоноиди, фосфор, калий, въглехидрати и летливи масла. Този супер здравословен сок има много свойства, като: антибактериални, антивирусни и имуно-стимулантни свойства. Той също така ще ви помогне да стимулирате имунната си система и да се борите с инфекцииите, поради високите нива на биофлавоноиди, пектин, лимонена киселина, магнезий, калций и витамини. Трябва също така да знаете, че изпиването на чаша топла лимонена вода на празен стомах, първото нещо сутрин, ще ви помогне с други неща, като: подобрява метаболизма, подпомага храносмилането, бори симптомите на глад, насърчава загуба на тегло и създава алкална  среда, която да балансира рН на организма.

Знаете ли, че само 1 чаша пресен лимонов сок осигурява 187% от препоръчителната дневна доза витамин С?

Забележка:  За съжаление има една често срещана грешка, която повечето хора правят, когато се наслаждават на чашата лимонена вода – изхвърлят кората на лимона (което е голяма грешка). Защо – защото лимоновата кора е една от най-хранителните части на целия плод. Нека предположим, че нормалната ви рутинна практика вероятно е следната: нарязвате лимона, изстисквате сока в бутилка или чаша и добавяте гореща или хладка вода.

Но, позволете ни да ви кажем нещо – всъщност това е грешен начин да го направите.

И сега, вероятно си зададете въпроса – какъв е правилният начин? Е, не се притеснявай, защото имаме отговора за вас. Ето и правилният начин да направите лимонена вода!

ПЕРФЕКТНА РЕЦЕПТА ЗА ЛИМОНЕНА ВОДА

  • Първо, трябва да се снабдите с два пресни органични лимона.
  • След това трябва да ги нарежете на тънки или дебели резени според предпочитанията.
  • Изцедете някои от нарязаните лимони във водата.
  • И сега трябва да настържете кората на изцедените лимонови парчета във водата.
  • Можете да поставите останалата част от резените в бутилката, чашата или чашата ви за пътуване.
  • Напълнете контейнера с вряща гореща или ледено студена вода.

Лимонова вода за шампиони

Много експерти по света също казват, че лимоновата вода подобрява процеса на храносмилане. Тя също така помага да се забави усвояването на храната, като съхранява инсулиновите запаси в тялото и осигурява на тялото ви да извлече максимална полза от храната, която преработва. Лимоновата водата може също така да даде на вашия GI тракт тласъкът, който се нуждае сутрин, за да се движат нещата и да се намали задържането на течности. Е, госпожи и господа, това означава едно нещо – трябва веднага да започнете да пиете лимонена вода.

Споделете със семейството и приятелите си …