Ориенталски красавици: външен вид и ежедневни грижи на съпругите на арабските шейхове

Свикнали сме да вярваме, че съпругите на източните мъже се появяват публично само увити във воал и цялата им дейност е да продължат рода на съпруга си.

Но това съвсем не е така: съпругите на арабските царе водят социално активен начин на живот и въобще не са затворници! Освен това те са фантастично красиви.

Haya Bint Al Hussein

Принцесата е съпруга на вицепрезидента и министър-председателя на Обединените арабски емирства, владетеля на Дубай, шейх Мохамед ибн Рашид ал-Мактум и дъщерята на краля на Йордания, наречена Хюсеин ибн Талал.

Завършила е Оксфорд и има две деца. Принцесата активно се занимава със социална дейност. Например, тя оглавява Фондацията за борба с глада в родната си страна. Освен това съпругата на владетеля на Дубай често посещава конни надбягвания, защото конете са истинската й страст. Момичето се облича по европейски начин и е чест гост на социални събития, позната е като една от най-красивите жени в своя регион.

Фатима Зохар

Момичето е родено в обикновено семейство. Преди да стане кралица на Саудитска Арабия, тя учи в Международния колеж на столицата. Все още остава загадка как едно бедно момиче е успяло да привлече вниманието на самия цар и да стане негова съпруга, особено като се има предвид, че крал Абдула не е смирен човек. Бил женен повече от тридесет пъти, но нито една от съпругите му не бе успяла да спечели неговата любов толкова много, че дълго време да живее в двореца като коронована съпруга.

Смирената Фатима успя да постигне невъзможното. От много години нищо не се знаеше за нея, но тогава момичето неочаквано за целия свят започна своя собствена Facebook страница. Кралицата говори отлично английски и лично комуникира на този език в социалната мрежа.

Moza Bint Nasser Ал Misned

Втората съпруга на емира на Катар, майка на сегашния владетел на страната. Една жена участваща активно в благотворителност и в политическия живот. Тя има в своя арсенал почетните звания на докторанти от признати университети в света, застъпва се за свободни медии в родината си и гражданските права на жените и децата.

Въпреки това, е най-известна в света на модата: като майка на седем деца, тя има отлична фигура и голямо чувство за стил. Спазвайки традициите на страната си и в крак с времето, жената се облича скромно и в същото време в съответствие с тенденциите на световната мода.

Зад вратата на Харемa: Какъв е истинският живот на арабските съпруги

Рания Ал Абдула

Дъщеря на педиатър е кралицата на Йордания, откакто се омъжи за царя. Момичето е почетен доктор по право от Екстерски университет, защитава правата на жените, ангажира се със защитата на децата, подложени на малтретиране. Рания успешно съчетава невъзможното: в нейния гардероб тя идеално съчетава традиционен арабски костюм с дрехи в западен стил.

Джорджо Армани нарича кралицата муза на живота си. Жената има четири деца и е най-обичаната и почитана кралица на Изтока. Поддържа своя уебсайт, където активно комуникира с феновете.

Наталия Алиева

Обикновена студентка от Беларус, работила като сервитьорка. Момичето стана втората съпруга на милиардера Саид, принца на Дубай, приела исляма и родила му дъщеря. Сега Наталия-Аиша се опитва да подкрепи съпруга си в политическите му дела и често се появява на различни събития.