Онлайн запознанства: какво най-често крият потребителите в социални мрежи?

Социалните мрежи са отлична платформа за намиране на приятели, роднини, съмишленици и дори партньори. 

В процеса на виртуалното запознанство, хората искат да изглеждат най-добре в очите на събеседника, така че често украсяват реалността. Учените от изследването показват, че 80% от потребителите дават невярна информация за себе си. 

Най-често срещаните измами са относно:

Ръст

Мъжете и жените са склонни да добавят допълнителни сантиметри към тяхната височина и не е изненадващо, че хората с висок ръст обикновено са по-популярни сред противоположния пол.

Тегло

Както показват проучванията, когато посочват тяхната височина, хората често казват, че цифрата е с 2 до 3 кг по-малка от реалната. Дали те искат да изглеждат по-слаби по този начин или използват силата на числата за мотивация е неизвестно, но фактите говорят сами за себе си.

Фигура

Атлетичните, интелигентни, слаби хора предизвикват усещане за възхищение и завист, а моделите и публичните фигури всички възможни начини насърчават идеалните пропорции на тялото. Повечето потребители се опитват да не се отклоняват от тенденциите, да научат изкуството на Photoshop, умело да режат още няколко сантиметра от талията или да се научат да се снимат в подходящи пози. 

Възраст

Практиката показва, че във виртуалния живот не само жените са по-млади. Мъжете средно се “подмладяват” с 2-3 години, в някои случаи цифрата може дори да достигне 5-7 години.

Работа

Кой ще хареса идеята да каже истината за малките си доходи и ниски позиции вместо да се представи за успешен предприемач, адвокат или директор на корпорация? Повече от 40% от мъжете променят информацията за своите позиции и доходи, като по този начин се опитват да спечелят вниманието на едно момиче. Жените, напротив, често намаляват доходите си и не говорят за високите си позиции.

Свободно време и интереси

Никой не признава, че в свободното си време обича да лежи пред телевизора със студена бира в ръка. Типичният “отдих” на повечето потребители е в фитнес салона, игра на спорт на свеж въздух, посещаване на семинари и конференции, пътувания.