Използване на минерална вода за козметични цели

Много е казано за ползите от минералната вода. 

Съдържа полезни микро- и макронутриенти, които могат да изгладят, да премахнат възпалителните процеси, да нормализират работата на мастните жлези и да направят кожата мека. 

За да се постигнат видими резултати при прилагането на минерална вода, е необходимо да се изберат доказани инструменти. Момичетата с проблемна кожа се съветват да изберат вода с високо съдържание на сол, докато нормалната кожа може да се третира с продукти с нисък индекс на соленост.

Минералната вода може да се използва като средство за измиване, като се използва сутрин и вечер, вместо чешмяна вода. Препоръчително е да е на стайна температура. Можете да я използвате и вместо тоник: намокрете суха кърпа с минерална вода и избършете лицето с нея. За да премахнете признаците на умора и разширените пори по лицето, разтривайте кожата с кубчета лед от минерална вода. 

Можете да си направите отлични тонизиращи и освежаващи спрейове с минерална вода. Добавете няколко капки естествено етерично масло към нея, излейте течността в контейнер пулвелизатор и навлажнете лицето няколко пъти на ден. 

Минералната вода може да се добавя към домашните маски и отвари. Подобрява полезните свойства на съставките и помага при справянето с всякакви проблеми. 

Ето няколко рецепти въз основа на минерална вода:

ПОДХРАНВАЩА МАСКА ПРОТИВ СУХОТА И ЛЮЩЕНЕ

На чаена лъжичка мед добавете чаена лъжичка глицерин, 2 супени лъжици минерална вода и 1 чаена лъжичка овесена каша. Разбъркайте сместа и я нанесете върху предварително почистено лице за 15-20 минути. Измийте с минерална вода при стайна температура.

МАСКА ПРОТИВ ЗАЧЕРВЯВАНЕ И ВЪЗПАЛЕНИЕ

Смесват се 5 капки натурален лимонов сок, една чаена лъжичка овесена каша, 60 мл минерална вода и няколко капки масло от чаено дърво. Нанесете маската върху предварително почистено лице и дръжте за 7 минути. Измийте с минерална вода при стайна температура.

МАСКА ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ

Смесете една чаена лъжичка натурален течен мед с 2 капки етерично масло от лайка и една чаена лъжичка минерална вода. Разбъркайте сместа и я нанесете върху предварително почистено лице. Оставете за 5 минути и след това изплакнете с минерална вода.