Няколко причини да правите секс на светло

Знаеше ли, че  запалените светлини повишават възбудата, улесняват оргазма ти и гонят всички задръжки? Да ни се чуди човек защо досега сме правили секс на тъмно!!!

Пусни лампата и виж как тялото ти ще пусне режим „по-секси”.

Не го изпускай!

Ако усетиш, че оргазмът ти се изплъзва, задръж погледа си върху партньора ти. Това със сигурно ще те върне в играта!

Добре знаеш, че когато става дума за секс, мъжете са почти изцяло подвластни на визуалните наслади. Но се оказва, че горещите гледки са изключително важни и за теб, за да достигаш върха по-лесно и за да е по-интензивно удоволствието. Последните  проучвания доказват, че половината от мозъка ни през цялото време се занимава с обработката на визуални обекти. И следователно това, което виждат очите ни, се оказва супер важно за възбудата ни. Естествено, сексът на тъмно кара повечето мацки да се чувстват по-комфотно, но за сметка на това ги лишава от доста приятни изживявания. Още ли не вярваш? Чети нататък!

ЗАПАЛВАНЕТО НА ЛАМПИТЕ МОЖЕ ДА ТЕ РАЗГОРЕЩИ 

Ето какво казва науката по въпроса. Детайлите, които забелязваш, докато сте в леглото – например как бицепсът му се движи, докато е върху теб – стимулират центъра в мозъка ти, който е отговорен за възбудата. После видяното се обработва и се изпраща до един своеобразен „команден център на удоволствието”. Това освобождава още количество допамин, който пък увеличава желанието ти.  Доскоро се смяташе, че тази верижна реакция по-скоро е приоритет на мъжете – учените предполагаха, че жените реагират по-скоро на това, което чуват, отколкото на това, което виждат.

Неотдавна обаче, екип от университета в Станфорд проведе изследване, което доказва, че жените не само че се възбуждат от еротичните филми, но и предпочитат да ги гледат без звук. Изводът: визуалната стимулация е достатъчна за настройване на секси вълна. Изследването е установило още, че еротичните гледки провокират специална зона в мозъка, която е нещо като склад за секс спомени. По този начин жените, които залагат на занимания тип „око да види” могат да се възбудят по лесно, защото отключват въпросния склад, което веднага се отразява на либидото им.

ПОМАГА ДА ДОСТИГНЕШ ВЪРХА 

И най-голямата дреболия, за която се замислиш, докато си в леглото с твоя човек, може да те лиши от оргазъм. Когато сте на тъмно, мозъкът ти е настроен да създава нереални картини и това още повече усложнява ситуацията. Много по-лесно е да се разсееш, ако нямаш визуален контакт. Сексолозите са категорични, че на светло нещата са далеч по-горещи – когато наблюдаваш всичко, оставаш съсредоточена в случващото се и няма как странични мисли като крайния срок на проекта в офиса например да ти открадне по право полагащия се оргазъм. Единственото, което трябва да направиш, е да гледаш как твоят човек те докосва на местата, които обичаш.

НЯКОЛКО ХВАТКИ ЗА САМОУВЕРЕНОСТ

Ясно е, че сексът на светло ще те накара да се почувстваш… ами, гола. За щастие, има няколко лесни техники, с които ще се почувстваш по-секси. Първо, постарай се светлината да идва от няколко нощни лампи или странично осветление, отколкото от ярък централен полилей. Ако има част от тялото ти, която не харесваш достатъчно, избери подходяща поза, която няма да те кара да мислиш за това. Мисионерската например е идеална да скриеш коремчето си, а ако сте на една страна с лице един към друг, това ще отдалечи вниманието от дупето ти. Също така можеш и да не се събличаш изцяло – остани с дантеленото си потниче например. Със сигурност обаче когато видиш как твоят човек се побърква от гледката, която му предлагаш, всичките ти задръжки ще се изпарят.

Източник: cosmopolitan.bg