Ноива де Кордейру – градът, населяван само от жени

Още през 16-ти век колонизаторите започнали да се установяват на територията на Бразилия и веднъж били нападнати от племе, което било съставено само от жени. Изхождайки от това, те нарекли реката, която минавала наблизо Амазония.

Да, там живеят само жени. Разбира се, те не нападат всеки първи срещнат, но пребивават изключително в затворена общност. Срещат се рядко с мъже и то само зад пределите на градчето с една основна цел – да бъдат оплодени. 

Селището се нарича “Ноива де Кордейру” и съществува повече от 100 години.

Негова основателка била жена, Мария Сеньория де Лима. Тя била изгонена от родното село, защото изменила на мъжа си. Не само, че била прогонена, но и я проклели до пето поколение. Била омъжена не по свое желание, а била дадена от родителите си. След няколко години в омразния брак Мария не издържала, влюбила се в друг мъж и “съгрешила”.

След няколко годиини скитане и обикаляне от място на място, тя решила да си основе свой град. Болната й тема били мъжете, затова решила да отказва на силния пол достъп но него. Така там заживели само момичета и жени. Всички те се постарали Нова ду Кордейру да се превърне в прекрасно място за живот. 

В града живеят около 600 жени на възраст от 24 до 35 години.

Повечето от тях се занимава с фермерство, за да могат да се издържат. Да, жените там се справят добре и учудващо, за разлика от много други женски колективи, не се карат и живеят в мир и разбирателство. 

Повечето от жените живеят с деца, но само с момичета. Синовете са с бащите си на няколко километра от градчето.

Източник: pochivka.blitz.bg