Нещата, които трябва да научите за приемането на антибиотици

Лекарите препоръчват да се вземат антибиотици само в екстремни случаи.

Традиционната медицина препоръчва преминаването към естествени аналози. Но дали тези аналози могат да заменят западната медицина? Какви странични ефекти срещат най-често пациентите? Бактериите укрепват ли имунитета? Кога трябва да откажете да приемате антибиотици?

Намерихме отговорите на въпросите, които хората най-често питат лекарите; може би природата има медицински одобрен начин да ни помогне.

Има ли антибиотиците “химията”?

Александър Флеминг открива случайно пеницилина, един от първите антибиотици, когато открива мухъла в епруветки. Първите антибиотици се образуват от гъби, а по-късно учените започват да използват бактерии. По-късно науката успя да създаде синтетични лексрства. Те работят по-добре от антибиотиците с естествен произход – за гелогенните агенти е по-трудно да създадат защитен механизъм срещу тях. Правилното им име е антибактериални лекарства.

Всички антибиотици се състоят от химични съединения, независимо дали са създадени в лаборатория или естествено. Опасността се крие в нещо различно: ако причинителят на болести развива защита срещу силни антибиотици, ние повече няма да можем да го унищожаваме с лекарството. Тогава човек може да разчита само на собствената си имунна система за борба с болестта.

Кога антибиотиците са безполезни?

При наличие на вирусни заболявания, включително:

  • настинки;
  • грип;
  • възпалено гърло (освен ангина);
  • хрема (ако не е причинен от бактериална инфекция).

Когато не трябва да отказвате приема на антибиотици:

Остри форми на бактериални инфекции, причиняващи температура и други фактори, които могат сериозно да застрашат здравето и живота на пациента:

  • белодробно възпаление (пневмония);
  • чревни инфекции (коремен тиф, дизентерия, салмонелоза и т.н.);
  • бактериални заболявания на назофаринкса (синузит, отит, тонзилит, ринофарингит и т.н.);
  • инфекции на пикочните пътища (остър цистит, пиелонефрит и т.н.);
  • полово предавани болести (гонорея, хламидии и т.н.).

Опасно ли е да се яде месо от животни, които са били лекувани с антибиотици?

Да, ако не е преминало топлинна обработка.Опасно е да се яде пържола (освен ако не е добре изпечена), сурова риба, сурови яйца или непастьоризирано мляко.

Влизайки в околната среда чрез екскременти, същите бактерии проникват в почвата и във водата; Ето защо зеленчуците и плодовете трябва да се измият добре. Земеделските стопани не трябва да отказват антибиотици в животновъдството, но трябва да се използват само като лекарства, а не за профилактика или стимулиране на растежа.

Лук, чесън и джинджифил са известни като естествени антибиотици. Наистина ли работят ли?

Има растения и природни продукти, които съдържат съставки, които могат активно да устоят на вируси, бактерии, гъбички и паразити. Хората ги използват от хиляди години, за да укрепят своята имунна система или да се борят с болести.

Не е правилно да ги наричаме естествени антибиотици – те работят по различен начин и не могат напълно да заместят антибиотиците. Когато се лекувате без надзор на лекар, те могат да причинят сериозни увреждания на здравето. В Китай народната медицина се състои от билки. Ето защо има много хора, които се натравят.

Може да е опасно да се допълни курса на лечение с билкови лекарства. Например, ако жена пие лекарства, съдържащи жълт кантарион, заедно с перорални контрацептиви, тя може да забременее (ако не се използват други методи за защита).

Загадка: Съдържа ли сиренето с мухъл антибиотик?

Отговорът е: не.

Други видове гъби се използват за производството на сирене, но яденето на сирене с мухъл в малки дози от време на време е добро за стомашно-чревния тракт. Историите, които чуваме за работниците, които произвеждат горгонзолата, които никога не се разболяват, са мит.

Какви природни лекарства препоръчват лекарите?

Медът се прилага върху увредена зона, състояща се от малки изгаряния и рани.

Той съдържа водороден прекис и има ниско ниво на рН. По-добре е да използвате масло от чаено дърво – съдържа силно антимикробно средство, наречено метилглиоксал.

Активният въглен се приема вътрешно, за да се предотврати махмурлука и да се подобри храносмилането.
Той действа като сорбент, премахва токсините и има антидиаричен ефект.

Етерично масло от риган помага на кожата да се отърве от гъбички по краката и ноктите.
Съдържа 70% карвакрол – органично съединение с бактерицидни и инсектицидни свойства. 1-2 капки етерично масло от риган трябва да се разтварят във вода и да се нанасят върху кожата, засегната от гъбички.

Джинджифил се приема като чай. Помага при лечение на сутрешно гадене, сънливост и за стабилизиране на стомашно-чревния тракт.
Има бактерицидни свойства. Не забравяйте да използвате нов корен от джинджифил.

Алое Вера ускорява лечението на рани и изгаряния. Също така помага да се лекува хрема.
Има бактерицидни свойства. По-добре е да използвате пресен сок от алое.

Горчицата може да се използва под формата на компреси за простуда, хрема, фарингит и бронхит.
Компресите имат същия ефект като болкоуспокояващи и помагат да се спрат възпалителните процеси.

Чаят от банани помага за борба с безсънието.
Приготвянето на чай със свеж банан ще помогне много. Банана трябва да се използва заедно с кората. По желание добавете канела.

Куркумата помага да се отървете от подуването.
Разтваря се лъжица куркума и щипка сол в малко количество хладка вода и се пие след хранене.

Внимание! Има няколко фактора, които ще ви помогнат да ви убедят, че е лоша идея да използвате растенията като основен метод за лечение на сериозни заболявания, без да се консултирате с лекар.

В момента няма клинични проучвания, които доказват абсолютната безопасност при използването на народни методи и растения в лечението на болести.

Растенията растат в различни среди и е невъзможно да се дозира концентрацията на всяко вещество точно, което означава, че съществува риск от странични ефекти дори ако лекарството е взето в малки количества.
Много растения и методи на традиционната медицина предполагат контакт с токсични вещества, което може да влоши прогнозата за пациента и да усложни работата на лекарите.

Повечето растения, чиито качества на лечение са доказани и изследвани, се използват в медицината като готови за употреба лексрства, при които всички възможни нежелани реакции вече са отстранени.