Неочаквани начини да освободите тялото си от токсини

Толкова много токсини и токсични вещества обикалят света, в който живеем, което ни прави уязвими по отношение на техния ефект.

Има химически токсини в нашата храна, въздух и дори в любимите ни приспособления: пестициди, живак и дори уран са сред тези, които допринасят за влошаване на здравето. Чрез детоксикацията на нашите тела можем да предотвратим редица здравословни усложнения, които могат да дъдат провокирани от токсините.

Вижте няколко начина, които ще ви помогнат да детоксирате тялото си и отново да сте здрави.

Пийте червено вино

Може да изглежда странно, че алкохолна напитка се използва за очистване на тялото. Въпреки това, има много проучвания, които доказват, че само една чаша червено вино на ден може да подобри нивото на холестерола и дори да се бори с инфекции на пикочните пътища.

Използвайте активен въглен

Активният въглен представлява основно изгоряло дърво, отломки или дори кокосови черупки. Изгореното вещество няма кислород и става силно абсорбиращо. Той може буквално да премахне повечето токсини, тежки метали и отрови от тялото ви. Препоръчва се да вземете хапче преди хранене или консумация на алкохол.

Пийте много вода


Водата е естествен източник за “прогонване” на лошите вещества – колкото повече пиете, толкова по-бързо токсините от тялото ви ще напуснат уринарния тракт. Има напитка на водна основа, която може да ви помогне да очистите тялото си – просто добавете 2 супени лъжици оцет от към един галон вода и го разклатете. Пийте ежедневно сутрин.

Избягвайте рафинирана захар

Рафинираната захар и изкуствени подсладители карат организма да блокира естествения си метаболизъм и да натрупва прекалено много глюкоза в кръвта. По този начин се създава порочен кръг на наддаване на тегло, както и шанс за диабет и сърдечни заболявания. Размяната с органична кафява захар, кленов сироп и други здравословни подсладители ще направи този риск по малък. Ще забележите, че тялото ви трябва да се отърве от захарта, когато желанието за бонбони започне да нараства.

Хранете се здравословно

Органичните зеленчуци, плодовете и месото не съдържат токсини като пестициди или антибиотици. Попадайки в организма, ще подобрят метаболизма и ще помогнат на храносмилателната система да работи по-добре за премахването на ненужните токсични елементи от тялото ви. Обработената храна никога няма да осигури толкова много хранителни вещества, колкото органичната. Отгледайте собствените зеленчуци – засадете вътрешна градина или купувайте от местни фермери.

Изчистете въздуха от токсините

Токсини и токсични вещества могат да навлязат в къщата ви през отворени прозорци. Така че, пречистването на въздуха е добра идея да се уверите, че не дишате прах – сдобийте се с пречиствател за въздух и това ще свърши работа. Обикновено прахът на мебелите и почистването на пода с мокър моп от време на време също ще ви помогнат.

Вместо сутрешно кафе, пийте зелен чай

Кафето, особено когато е нефилтрирано, съдържа кафестрол, дитерпеноидна молекула, която може да повиши нивата на холестерола. Избягвайте натрупването на холестерол и преминете към пиене на зелен чай или билкови чайове.

Опитайте да постите от време на време

Ние ядем и ядем, а после ядем още. И повечето от това,което ядем, се състои от преработени храни и рафинирани захари. Постенето за ден или два може да помогне да се очисти тялото ви от вредни вещества, както и да се подготви за по-здравословна диета чрез понижаване на апетита.

Ходете на сауна или тренирайте

Изпотяването е естествен начин за почистване на тялото от токсини. Колкото повече се потите, толкова по-чисти сте. Отидете в сауната и я използвайте. Независимо от това, консултирайте се с вашия лекар преди да отидете, тъй като високата температура не се препоръчва при някои хора със здравни проблеми.

Друг начин да се потите е, разбира се, чрез упражнения. Изберете какво е най-подходящо за вас и тренирайте. Не забравяйте да вземете душ след това, за да почистите кожата си!

Направете пробиотиците или пробиотичните храни част от менюто

Вашата храносмилателна система, колкото и добре да работи тя е ключът към доброто почистване на тялото. За да улесните по-доброто функциониране на стомаха и червата, вземете пробиотици като добавки или яжте пробиотични храни. Една от най-големите богати на пробиотици храни е кефирът или обикновеното кисело мляко. Уверете се, че го хапвате поне веднъж дневно, а храносмилателната система ще ви благодари.

Научете как да направите детоксикиращи смутита

Промяната на хранителните Ви навици може да бъде много ефективна при изчистването на тялото ви от токсини. Яденето на много сурови диетични фибри може да спомогне за подобряване на храносмилането ви и следователно да ви помогне да очистите естествено системата си. Направете си смутита с плодове и зеленчуци или пробиотични храни като кефир или кисело мляко.

Йоно-водна детоксикация

Йоно-водната детоксикация е друг начин да избавите тялото си от токсини. Козметичните салони имат тази опция след педикюр. Можете също да купите това устройство онлайн и да го използвате у дома.

Какъв е любимият ти метод за детоксикация и колко често го правите? Споделете с нас в секцията за коментари по-долу!